Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Održana je sedma konvencija hrvatskih izvoznika.


Izvoznici podržavaju gospodarske mjere vladajuće koalicije. Kao segment gospodarstva koji se uspješno nosi sa svjetskom konkurencijom, kako sami kažu, od vlade očekuju zaštitu hrvatskih izvoznika na tržištu CEFTA-e, kontrolu trošenja državnih subvencija, ali i pojednostavljenje zakona koji otežavaju poslovanje.

>> Proizvodnja tjestenine, ključ uspjeha u Hrvatskoj?

Vezani članci Slika nije dostupna "Naše banke nisu dovoljno poduzetne" Slika nije dostupna Izvezeno je robe za rekordnih 12 milijardi i 320 milijuna eura

'Prošlogodišnji izvoz je u odnosu na prethodnu godinu imao rast od 9 %, u ovoj godini, prva tri mjeseca u odnosu na prošle godine prva tri mjeseca, izvoz stagnira', rekao je predsjednik hrvatskih izvoznika Darinko Bago.

'Očekujemo da ono što smo imali do sada u CEFTA-i, u najvećoj mjeri bude ugrađeno u ugovore koje će EU, pa onda i Hrvatska kao članica imati pri izvozu u zemlje CEFTA-e', rekao je Neven Mimica.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.