Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što s izvoznicima?

Izvoz nam stagnira, zakoni otežavaju poslovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održana je sedma konvencija hrvatskih izvoznika.

Izvoznici podržavaju gospodarske mjere vladajuće koalicije. Kao segment gospodarstva koji se uspješno nosi sa svjetskom konkurencijom, kako sami kažu, od vlade očekuju zaštitu hrvatskih izvoznika na tržištu CEFTA-e, kontrolu trošenja državnih subvencija, ali i pojednostavljenje zakona koji otežavaju poslovanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najvažniji generator rasta BDP-a Hrvatski izvoz u brojkama: Izvozi tek 15% poduzeća, Hrvatska u EU na 24. mjestu Slika nije dostupna Izvoznici mogu bolje "Naše banke nisu dovoljno poduzetne"

>> Proizvodnja tjestenine, ključ uspjeha u Hrvatskoj?

'Prošlogodišnji izvoz je u odnosu na prethodnu godinu imao rast od 9 %, u ovoj godini, prva tri mjeseca u odnosu na prošle godine prva tri mjeseca, izvoz stagnira', rekao je predsjednik hrvatskih izvoznika Darinko Bago.

'Očekujemo da ono što smo imali do sada u CEFTA-i, u najvećoj mjeri bude ugrađeno u ugovore koje će EU, pa onda i Hrvatska kao članica imati pri izvozu u zemlje CEFTA-e', rekao je Neven Mimica.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene