Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski inovatori na INPEX-u osvojili 24 odličja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski inovatori na ovogodišnjem su INPEX-u, najvećoj svjetskoj izložbi inovacija i novih proizvoda, u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojili ukupno 24 odličja i to 8 zlatnih, 6 srebrnih, 6 brončanih medalja i 4 vrijedna posebna priznanja, priopćio je Hrvatski savez inovatora.

INPEX, neslužbena olimpijada svjetskog inovatorstva, održavala se u američkome Pittsburghu, a izloženo je bilo 2100 izložaka iz SAD-a te 20 država iz cijelog svijeta.

Pročitajte i ovo Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina"

Hrvatsku, koja je nastupala 15. put za redom, predstavljalo je 17 inovatora i poduzetnika, a organizatori su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba nagradili priznanjem za iznimo uspješnu suradnju.

Hrvatski inovatori su na ovogodišnjem INPEX-u predstavili svoje međunarodno zaštićene inovacije razvijene do razine gotovih proizvoda spremnih za komercijalizaciju na američkim i ostalim svjetskim tržištima, pa su i poslovni kontakti bili vrijedni i brojni, ističe se u priopćenju.

Organizatori INPEX-a su za najbolje organiziran nacionalni nastup nagradili Nevena Markovića nagradom "Ambasador award", a za dugogodišnju potporu zagrebačkim inovatorima, pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo Grada Zagreba Ladislava Prežigala zlatnom medaljom Grada Pittsburgha.

Ovogodišnji hrvatski nastup organizirali su Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba, Savez inovatora Primorsko-Goranske županije, uz potporu zagrebačkog Gradskog poglavarstva i Hrvatska gospodarska komora.

INPEX je najveća svjetska izložba inovacija i novih proizvoda koji na istom mjestu okuplja inovacije i nove proizvode iz čitavog svijeta, povezujući ih neposredno s brojnim predstavnicima američkog i svjetskog poduzetništva zainteresiranima za ostvarenje plasmana novog proizvoda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene