Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojna odličja

Evo čime sve hrvatski INOVATORI osvajaju svijet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na upravo završenom 13. britanskom sajmu inovacija u Londonu, hrvatski inovatori i poduzetnici osvojili su 13 odličja - Platinu, dvije posebne nagrade 'Double Gold', sedam zlata, dva srebra i jednu broncu, izvijestio je Hrvatski savez inovatora.

Te uspjehe hrvatski inovatori i poduzetnici ostvarili su u konkurenciji brojnih inovacija iz europskih i azijskih zemalja, a uz to ostvaren je niz obećavajućih poslovnih susreta zahvaljujući 2. inovacijskoj misiji koju je organizirao Centar za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj Hrvatske gospodarske komore, navodi u priopćenju Hrvatski savez inovatora.

Najuspjašniji hrvatski izlagači bili su Ivana i Roberto Legović koji su za 'Detox-Destress Lavander', nagrađeni posebnom nagradom 'Platina' i zlatnom medaljom.

Vrlo uspješni bili su Jana Žiljak Vujić, Vilko Žiljak, Klaudio Pap, Ivana Stanimirović Žiljak, Tehničko veleučilište u Zagrebu, čiji je 'Infraredesign maskirna uniforma - dualni dizajn na tekstilu i koži' nagrađen posebnom nagradom Dvostruko zlato (Double Gold) i zlatnom medaljom.

Ivan, Roman i Tomislav Krunić osvojili su za 'Roto rašpu' i 'Tračnu rašpu' posebnu nagradu Double Gold i dvije zlatne medalje.

Melita Pavlek-Moćan je uz zlatni uspjeh 'Melli Cream', u razgovorima s britanskim poslovnim posjetiteljima otvorila mogućnosti komercijalizacije svojih inovativnih proizvoda na britanskom tržištu.

Sličan uspjeh ostvario je Slobodan Rajić jer je uz zlatnu medalju za 'Gumeno cestovno željeznički prijelaz DR 1' izazvao neposredan poslovni interes.

Zlatnom medaljom nagrađen je i 'Nesu Smart Phone Card' Jurice Mavrovića i Slavka Lauša, uz poslovne razgovore koji najavljuju distribuciju u britanskim trgovačkim lancima.

Drago Ćosić, Cor brevis d.o.o. je osvojio brončanu medalju za 'Gorivo i zapaljiva smjesa koja se koristi kao zamjena za fosilna goriva u termoelektranama na ugljen, industrijskim i pećima za centralno grijanje'.

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu

>> Ovaj je INOVATIVNI hrvatski proizvod plijenio pažnju kupaca

Mladi zagrebački inovatori Ivana Filipović i Filip Gluhalić, Tehničko veleučilište u Zagrebu, za 'Iskorištavanje energije munje' nagrađeni su srebrnim odličjem.

Hrvatsko izaslanstvo je predstavilo 38. hrvatski salon inovacija Inova-budi uzor koji uskoro počinje u Zagrebu. Uz do sada potvrđeno izlaganje inovatora iz 24 države, svoj su dolazak u Zagreb potvrdili su britanski i španjolski inovatori.

Hrvatski savez inovatora navodi da su nove uspjehe hrvatskih inovatora i poduzetnika potporom omogućili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i HGK.

Hrvatsko izaslanstvo se vraća u Zagreb u ponedjeljak, 28. listopada, letom Croatia Airlines-a u 20,05 sati, priopćio je Hrvatski savez inovatora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene