Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezapamćeno visoka nelikvidnost

Hrvatska i dalje obara rekorde po neplaćenim računima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska je rekorder po nezaposlenosti, a Hrvatska je, po europskim mjerenjima, na sedmom mjestu. Međutim, vjerojatno bi bila na prvom, da Europa vodi podatke o nelikvidnosti. I travanj, unatoč najavama Banskih dvora da će se rješavati taj problem, bilježi rast neplaćenih računa.

Činjenica je da javne tvrtke u ovom trenutku plaćaju račune i nisu generator nelikvidnosti, ali cijeli je problem počeo 2008. i 2009. kada su te javne tvrtke prestale plaćati manjim, slabijim tvrtkama. 

Pročitajte i ovo Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem" Slika nije dostupna Vraćanje duga U blokadi skoro 270.000 građana!

Kada je Jadranka Kosor ušla u Banske dvore nelikvidnost je bila 22 milijarde kuna, a sada je nelikvidnost 38 milijardi kuna. Samo u posljednjih mjesec dana nelikvidnost je porasla za 475 milijuna kuna. Više od 80.000 tvrtke je u ovom trenutku u blokadi, a samo u posljednjih mjesec dana ta se brojka povećala za 1.438 tvrtki.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene