Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema izmjenama Zakona o deviznom poslovanju od 1. siječnja Hrvati će moći otvarati štedne račune bilo gdje u svijetu.


Za to neće postojati nikakva ograničenja, a također će, preko tih računa moći obavljati i platni promet. Prije to nije bilo moguće bez dopuštenja Hrvatske narodne banke, no sada će Hrvati moći tražiti i dobiti jeftinije kredite iz inozemstva kako i veće kamate na štednju.

Vezani članci Ilustracija Kuna uskoro odlazi u povijest! Koji je najlakši način zamjene u euro? Andrej Plenković i Boris Vujčić Marić najavio korekcije zakona do kraja godine, Vujčić upozorio: ''Prešutna prekoračenja su trebala biti iznimka, a postala su pravilo''

Vlada je ovom izmjenom, kako je naglašeno u petak, liberalizirala tržište depozitnih poslova što EU zahtjeva već odavno, no zbog krize nije bilo moguće.

>> Podaci o vašem kreditu dostupni i svim susjedima

No, ako mislite odmah pohitati negdje u inozemstvo, nemojte se žuriti jer Vlada ipak stare odredbe otvaranja računa u stranoj zemlji ostavlja na snazi do siječnja 2012. jer se mora 'zadržati pravni kontinuitet koji je potreban prilikom utvrđivanja prekršajnih postupaka u 2008. godini, kada nije bio na snazi važeći Zakon o sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju