Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio i na okruglom stolu

Vujčić zvonjavom dao znak za početak trgovanja na Frankfurtskoj burzi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner HNB-a Boris Vujčić zvonjavom je dao znak za početak trgovanja na Frankfurtskoj burzi. Nakon toga je sudjelovao na okruglom stolu o hrvatskom financijskom tržištu.

Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, direktorica Zagrebačke burze Ivana Gažić i generalni konzul RH Josip Špoljarić zvonjavom su danas simbolično označili početak trgovanja na burzi u Frankfurtu. Nakon toga su, u organizaciji Deutsche Boerse i Hrvatskog društva ekonomista sudjelovali na okruglom stolu o hrvatskom financijskom tržištu, koji je održan povodom ulaska Hrvatske u EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska u EU Pratite SVEČANI PROGRAM ulaska Hrvatske u Europsku uniju na Novoj TV i Dnevnik.hr Slika nije dostupna Hrvatska broji sate do ulaska u EU, slavi se diljem zemlje! UŽIVO Zagreb pod policijskom 'opsadom': Delegacije stižu na proslavu, sletjeli i Nikolić i Dačić

>> Vujčić: Hrvatska želi ući u eurozonu 'što je brže moguće'

'Godinama smo održavali bliske i prijateljske odnose sa Zagrebačkom burzom, hrvatskim bankama i brokerima. Stoga smo jako zadovoljni da se ulaskom Hrvatske u EU stvara regulatorni okvir u kojemu će se hrvatsko i njemačko tržište kapitala moći još više približiti jedno drugome i pridonositi financiranju realne ekonomije u objema državama', rekao je Alexander Hoeptner, jedan od direktora Deutsche Boerse.

'Ulazak u Europsku uniju je povijesni trenutak za Hrvatsku, posebice za hrvatsko financijsko tržište. Čast nam je što je Frankfurtska burza pozvala guvernera HNB-a da zvonom obilježi početak današnjeg trgovanja. Ovo će biti važan poticaj za buduću uspješnu suradnju u zajedničkoj Europi', rekao je generalni konzul RH u Frankfurtu Josip Špoljarić.

'Pridruživanje ovako velikoj zajednici država i jedinstvenom europskom tržištu od povijesne je važnosti za hrvatske građane, ekonomiju i financijski sustav. Iznimno sam počašćen ovim pozivom da otvorim trgovanje na Frankfurtskoj burzi i tako simbolično obilježim ulazak Hrvatske u Europsku uniju i ulazak Hrvatske narodne banke u sustav europskih centralnih banaka', kazao je guverner HNB-a Boris Vujčić.

'Vrlo smo optimistični zbog ulaska u EU jer to za Hrvatsku i njezino financijsko tržište otvara mnoge nove mogućnosti. Ovaj će korak nedvojbeno Hrvatsku učiniti vidljivijom kod stranih investitora. To smatramo povijesnim trenutkom s velikim potencijalom', rekla je direktorica Zagrebačke burze Ivana Gažić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene