Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HGK u Parizu

'Francuzima je ljetovanje u Hrvatskoj pitanje prestiža'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlična vijest stiže iz Pariza, Hrvatska je prva zemlja koja je uspjela postaviti svoju izložbu odmah kraj ulaza u muzej Louvre.

Interaktivnu izložbu hrvatske povijesti, prirodnih ljepota i najkvalitetnijih proizvoda organizirale su Hrvatska gospodarska komora i turistička zajednica.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

Milijuni gostiju, jednako oduševljenje. Kada priča o svome gradu, ni Evelyne ne skida osmijeh s lica, a jednako je oduševljena i Hrvatskom. 'Jako nam se svidjelo. Bili smo prije tri godine i putovali smo jedrenjakom po obali', rekla je Evelyne Rinchard iz Pariza. Idućih devet dana Hrvatsku Parižani mogu osjetiti u središtu svoga grada. I to kao zemlju prirode, tradicije i kreativnosti.

Hrvatska se predstavlja odmah pored ulaza u slavni Louvre. U samo nekoliko sati njime prođe na tisuće posjetitelja. Neki su već odlučili gdje će provesti odmor. 'Na otocima na jugu. Nismo nikada bili i čini se jako zanimljivo', rekla je jedna Francuskinja.

'Pitanje je prestiža jednog Francuza, ne samo prosječnog nego i iz viših sfera, da li je proveo ljeto u Hrvatskoj', rekao je veleposlanik RH u Francuskoj Mirko Galić. Francuska ima oko 60 milijuna stanovnika. Svake godine njih više od 70% odluči se posjetiti neku drugu zemlju. Nije ni čudno da svaka turistička zemlja, pa tako i Hrvatska, pokušava dobiti francuske goste.

Osim gostiju, izložbom vrhunskih proizvoda pokušavaju se pridobiti i francuski poduzetnici. 'Imamo lijepih primjera uspostavljanja poslovne suradnje i interesa za određene proizvode. Ali to treba raditi, dugo, dugo i dugo', rekao je Trpimir Župić, direktor Centra za kvalitetu pri HGK. Nadamo se da nakon ove izložbe, nećemo dugo čekati na dobre turističke i poslovne rezultate.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene