Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi tečaj

Euro skočio na 7,54 kune!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Loša vijest za one koji imaju kredite u eurima.

Prema tečajnoj listi Hrvatske narodne banke, koja se primjenjuje od 14.01.2012., srednji tečaj eura je skočio i sada iznosi 7,54 kune.

Pročitajte i ovo Čuvanje kovanica kuna - 8 Podsjetili građane da ih promjene Kovanice kuna čuva vojska: HNB objavio snimku golemog skladišta HNB izdanje prigodnu kovanicu - 4 Limitirano izdanje Stvaraju se gužve pred Hrvatskom narodnom bankom: Doznajemo o čemu je riječ

Tako je propao pokušaj HNB-a, koji je prije nekoliko dana prodao 197 milijuna eura na deviznom tržištu, da ublaži jačanje eura. To je bila prva intervencija HNB-a na deviznom tržištu ove godine, dok je HNB prošle godine intervenirao dva puta prodajom eura. Zadnji puta to je bilo u rujnu prošle godine, prodajom 180 i pol milijuna eura, kada je tečaj eura probio granicu od 7,50 kuna prvi put nakon šest godina.

U međuvremenu, agencija za financijsko ocjenjivanje Standard & Poor's odlučila je ocjenu dugoročne zaduženosti Francuske sniziti za jedan stupanj, s AAA na AA+, rekla su za novinsku agenciju France Presse dva europska izvora. Finska zadržava svoj trostruki A, kao i Njemačka, Nizozemska i Luksemburg, a Francuska ga, naprotiv, gubi. No 'velika nesigurnost vlada' u vezi s Austrijom, posljednjom zemljom eurozone koja još ima ocjenu AAA, rekao je dobro obaviješten izvor u europskoj vladi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene