Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ETO VAM BREXIT

Funta postala najgora valuta, gora i od argentinskog pezosa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitanje je koliko će britanskom gospodarstvu trebati da se vrati na stare staze, ali i koliko će još duboko pasti.

Otkako su se Britanci u lipnju izjasnili za napuštanje Europske unije, funta je pala za 14 posto u odnosu na američki dolar, a po snazi je najslabija od 1985. godine. Funta je tako od argentinskog pezosa preuzela nezahvalnu titulu najgore valute.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tržišta bi se mogla tresti Preživjet ćemo Brexit, ali svjetsko gospodarstvo ima novu prijetnju - i to kakvu Slika nije dostupna Ovako niska nije bila unazad 31 godinu FUNTA OPET REKORDNO NISKA - 5 opasnosti koje prijete zbog Brexita

Analitičari drže da će se pad nastaviti te da bi mogla završiti na razini 1,15 američkih dolara. Razlog ovim crnim predviđanjima je nesigurna investicijska klima izazvana strahom od recesije i političkom nesigurnošću.

U ovom trenutku, funta je najgora važna valuta u svijetu. Gora je i od argentinskog pezosa koji je u odnosu na dolar pao 11,7 posto. Napomenimo da se u slučaju Argentine radi o drugom najvećem gospodarstvu Južne Amerike koje je već godinama u ekonomskoj krizi te u kojoj je godišnja stopa inflacije 40 posto.

Funta je tako lošija i od meksičkog pezosa, južnoafričkog randa i kineskog yuana.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene