Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EADS: Forgeard odbija podnijeti ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noel Forgeard, jedan od izvršnih direktora grupacije EADS, izjavio je kako neće odstupiti s dužnosti zbog preispitivanja njegova spornog poteza u vezi s prodajom dionica kompanije tri mjeseca prije drastična pada cijene.

Kad su u ožujku dionice EADS-a dosegnule gotovo povijesno visoku cijenu, Forgeard, njegovo troje djece i još neki dužnosnici EADS-a prodali su ih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sigurno sletio Drama na letu: Avionu iznad Zagreba otkazao motor, pozvani i vatrogasci. Oglasila se i Zračna luka Slika nije dostupna BUDUĆNOST LETENJA A220 na Franji Tuđmanu: Pogledajte kako izgleda jedan od najmodernijih Airbusovih zrakoplova

Nakon što je ta prodaja dionica, vrijedna milijune američkih dolara, dovedena u pitanje, Forgeard je pozvan da svjedoči pred Odborom za financije.

Tri mjeseca kasnije, 14. lipnja 2006., nakon objave tvrtke Airbus, EADS-ove podružnice, da zbog kašnjenja u proizvodnji superjumbo zrakoplovi Airbus A380 neće biti isporučeni na vrijeme, dionica toga europskoga zrakoplovnog konzorcija izgubila je više od četvrtine vrijednosti.

Forgeard je  zastupnicima rekao kako je za zakašnjelu isporuku zrakoplova A380 doznao tek u svibnju, iako je početkom lipnja izjavio kako je u travnju obaviješten o kašnjenju u isporuci zrakoplova.

Aferu dionica prodanih u ožujku istražuje regulator francuskog tržišta dionica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene