Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurno sletio

Drama na letu: Avionu iznad Zagreba otkazao motor, pozvani i vatrogasci. Oglasila se i Zračna luka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zračnoj luci Franjo Tuđman nešto prije 16 sati zatražena je intervencija vatrogasaca. Jednom avionu je otkazao motor.

Odmah su stigli vatrogasci iz DVD-a Hrašće. Srećom, sve je dobro prošlo. Avion s oko 130 putnika i članova posade je uspješno prizemljen i stanje pripravnosti je ukinuto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Golemi fijasko "Zbog njega će se kotrljati glave!" Amerikanci ljuti na britansko osiguranje na aerodromima: Sitni kriminalac pokazao golemi propust, a sada je u bijegu Slika nije dostupna Boise u Idahu Tragedija u zračnoj luci: Urušio se hangar, ljudi ostali zarobljeni ispod krova, troje mrtvih

Događaj su nam potvrdili i iz zagrebačke policije. Navode da imaju informaciju o događaju te da u njemu nema ozlijeđenih osoba.

Iz Ravnateljstva civilne zaštite priopćeno je da će putnici prespavati u hotelu te će ranojutarnjim letom, u 4:10 sati nastaviti put drugim avionom.

Županijski centar 112 Zagreb je u 15:31 sati je primio informaciju od vatrogasaca Međunarodne zračne Luke dr. Franjo Tuđman da su stavljeni u pripravnost zbog najave prisilnog slijetanja zrakoplova Airbus320. Obaviješteni su dodatni timovi Hitne medicinske službe i vatrogasaca (pripravnost), dok su vatrogasci JVP Velika Gorica upućeni u zračnu luku.

O događaju su se oglasili i iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

"Prema informacijama Hrvatske kontrole zračne plovidbe, zrakoplov tipa Airbus320 zrakoplovne kompanije Air Cairo na letu MSC2980 Hurghada – Dusseldorf je danas, 30. rujna 2021. god. u 15:30 sati zatražio emergency slijetanje u Zračnoj luci Franjo Tuđman", navode u priopćenju.

"Sve službe zagrebačke zračne luke postupile su sukladno važećem Emergency planu i propisanoj proceduri u ovakvim situacijama. Nakon slijetanja zrakoplova putnici su smješteni u tranzit putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman gdje čekaju na daljne upute zrakoplovne kompanije", dodaje se u priopćenju Međunarodne zračne luke Zagreb.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene