Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linićev potez

Deseci tisuća tvrtki koje nisu platile porez od utorka su u blokadi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci tisuća tvrtki za koje je utvrđeno da dulji period državi nisu plaćali porez od utorka će biti u blokadi.

Porezna uprava šalje u blokadu desetke tisuća tvrtki koje mjesecima ili godinama nisu plaćale državi porez, a oglušile su se na upozorenje i rok da sve podmire u osam dana.

Pročitajte i ovo Novac, ilustracija Dobra vijest za mnoge Porezna uprava objavila kada počinje isplata povrata poreza i do kada će svima sjesti novac Marko Primorac A što će biti s poreznom reformom? Vlada radi na paketu pomoći za građane i gospodarstvo: Ministar financija otkrio neke detalje

Riječ je o svim tvrtkama koje su državi dužne izand 3.000 kuna. A procjena je da je u pitanju 3,5 milijarde kuna koje nisu platile, a trebale su. Rok od osam dana je istekao 31. kolovoza i sada slijedi blokada računa u oko 75.000 tvrtki i obrta.

>> 'Vladine su smjernice zabrinjavajuće, stanje je blizu alarmantnog'

Riječ je o tvrtkama koje su se Ministarstvu i Poreznoj pokazale zanimljivima iz nekoliko razloga. Prvo, sve su tvrtke solventne, točnije nisu u nikakvim bloakdama. Niti jedna od tih tvrtki nije se javila niti u program predstečajne nagodbe ili u tri reprograma koje je Ministarstvo pokretalo. A isto tako sve te tvrtke poreze nisu plaćale.

U utorak kada se izdaju rješenja o blokadi računa desecima tisuća tvrtki FINA će blokirati njihove račune i automatski, kao i u slučaju blokade građana, država će jednostavno uzeti novac koji joj pripada u sljedećih par dana.

U slučaju da nema novaca na računima blokiranih tvrtki, sve dok ne podmire račune državi, oni će biti blokirani.

Slavko Linić najavio je kako će se u drugoj polovici godine država baviti naplatom poreznog duga stvaranog godinama. Naime, od preko 45 milijardi kuna poreza koji je u Hrvatskoj državi utvrđen, velika većina je odavno u zastari.

U Ministarstvu i Poreznoj procjenuju da je aktivno, točnije da je moguće naplatiti, poreza u vrijednosti od oko 12 milijardi kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene