Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja željezare u Sisku

Danieli kupio željezaru u Sisku, pa odustao od ulaganja u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je kupio željezaru u Sisku, talijanski holding Danieli odustao je od već dogovorenih ulaganja od oko pola milijarde eura u tvornicu specijalnih čelika u Šapcu.

Kako mediji u Srbiji javljaju, odustao je zbog poraza Borisa Tadića na predsjedničkim izborima.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

Tadić je izjavio da je takvu odluku Danieli donio nakon objavljivanja rezultata predsjedničkih izbora te dodao kako to 'predstavlja jako lošu vijest', ali on će, obećao je, 'osobno narednih dana otputovati na razgovore kako bi eventualno uspio uvjeriti vlasnike na promjenu odluke'.

>>CMC prodao sisačku željezaru talijanskoj grupi Danieli!

Predstavnici Vlade Srbije i talijanskog Danielija potpisali su prije dva mjeseca memorandum o razumijevanju za ulaganje u šabačku tvornicu specijalnih čelika, a B92 podsjeća kako se radi 'o dokumentu koji po svojoj prirodi nije obvezujuć ni za jednu stranu', no srpski predstavnici su tada uvjeravali kako se radi o investiciji od pola milijarde eura, koja će otvoriti 1.000 radnih mjesta.

Potpredsjednik Tadićeve Demokratske stranke, Božidar Đelić ocijenio je kako su 'novonastale političke okolnosti u Srbiji dovele do toga da talijanska korporacija Danieli ulaže, umjesto u našu državu, u Hrvatsku'. ' Očito je da su novonastale političke okolnosti dovele da u ovom trenutku preferira investicije u Hrvatskoj ', rekao je Đelić, bivši potpredsjednik Vlade Srbije, za TV Vojvodinu. (Agencija VLM) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene