Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 30,4 milijuna dolara

CMC prodao sisačku željezaru talijanskoj grupi Danieli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka kompanija Commercial Metals Company (CMC) objavila je danas da je zaključila prodaju Željezare Sisak talijanskoj grupi Danieli.

Željezara Sisak, koja je u stopostotnom vlasništvu kompanije CMC prodana je grupi Danieli za oko 30,4 milijuna dolara, stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici CMC-a.

Dvije su strane dogovorile da će određena imovina Željezare Sisak biti isključena iz transakcije, pri čemu se u priopćenju ne navodi o kojoj je točno imovini riječ. CMC nastavlja s njezinom prodajom, dodaje se u priopćenju.

Financijski savjetnik CMC-a za navedenu transakciju bio je Deutsche Bank Securities. "Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo s grupom Danieli zaključili sporazum o prodaji hrvatskih poslova vezanih za željezaru. Prodajom svih izdanih dionica CMC Sisak završava se važan korak našeg strateškog plana o repozicioniranju poslovanja radi poboljšanja financijskih pokazatelja i povećanja vrijednosti za dioničare“, kazao je u priopćenju Joe Alvarado, predsjednik i glavni izvršni direktor CMC-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi početak Milanović: Krenut će proizvodnja i zapošljavanje u Željezari Sisak Slika nije dostupna Procjena ministra Čačić: U Željezari u prvoj fazi zapošljavanje od 500 do 600 ljudi

>> Željezara Sisak: Mjesec dana nakon obećanja

Američki CMC je 2007. godine kupio sisačku Željezaru, a krajem prošle godine je objavio da je odlučio izaći iz te željezare.  Talijanska grupa Danieli je jedan od tri najveća svjetska proizvođača sirovina i proizvoda od čelika. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene