Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin u Podstrani

Presuda u najsloženijem slučaju u posljednja dva desetljeća znat će se uskoro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskom Županijskom sudu treba biti donesena presuda mladiću optuženom za zločin u kojem je 16. studenog 2012. na tulumu u Podstrani silovao i pokušao ubiti djevojku.

Nakon gotovo tri godine strašni zločin koji je zgrozio javnost dobit će službeni završetak krajem ovog mjeseca, presudu za nanošenje teških i za život opasnih ozljeda splitskoj studentici koja koja još uvijek ima zdravstvenih problema.

Presuda će biti izrečena 23-godišnjaku optuženom za zločin kojim je 16. studenog 2012. na tulumu u Podstrani silovao i pokušao ubiti djevojku.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Ilustracija slučaj šokirao zemlju Stravičan zločin u susjedstvu! Devetorica silovala djevojčice od 10 i 12 godina, jedan sve snimao: "Bili su sigurni da neće biti prijavljeni"

Stravično silovanje u Podstrani: Dignuta optužnica i za pokušaj ubojstva

Mladiću prijeti zatvorska kazna od 5 do 15 godina za pokušaj ubojstva te od šest mjeseci do 5 godina za obljubu bez pristanka. Prema sudskoj praksi, prijeti mu jedinstvena kazna od najmanje četiri godine zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

Obrana smatra da je riječ o nanošenju teških tjelesnih ozljeda iz nehaja uz osobito teško narušeno zdravlje za koje je propisana kazna zatvora do 3 godine zatvora. U slučaju da sud prihvati takvu kvalifikaciju, mladić može dobiti kaznu od godine dana, a u tom slučaju čak i uvjetnu zatvorsku kaznu.

Radi se o slučaju koji je pravno i činjenično najsloženiji predmet kojeg se ovaj sud prihvatio u posljednja dva desetljeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene