Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinski građanski sud u Zagrebu odlučio je produžiti boravak zlostavljane 9-godišnjakinje Jagode kod udomiteljske obitelji.


Na današnjem ročištu obiteljski sudac je ponovno izrekao mjeru kojom je roditeljima oduzeo pravo da žive sa djetetom i to na rok od godine dana, piše Jutarnji list. Jagodi je to treća godina kod udomitelja. Otac i majka djevojčice bili su na ročištu te su se sa odlukom suda složili i na kraju se odrekli prava na žalbu. 'Sudskom odlukom je također određeno da da roditelji smiju kontaktirati sa djevojčicom jednom mjesečeno na tri sata. Naravno, uz prethodni dogovor te prisustvo udomiteljice', objasnila je glasnogovornica suda, Maja Bilanđić.

Vezani članci Igračke i natpis za preminulu djevojčicu Iluzija je da se događaji zlostavljanja djece neće ponoviti: ''Zaključavao me u mračnu sobu cijeli dan bez hrane, vode i WC-a. Imala sam tri godine'' Udomitelj preminule djevojčice Shrvani udomitelj: "Našeg djeteta nema. Pao sam na koljena, supruga ju je podragala po licu, mislila je - sad će otvoriti okice"

Jagodin brat Ivica za to vrijeme još čeka odluku o zakazivanju ročišta na kojem će se odlučivati o tome ide li i on kod udomitelja ili ostaje kod obitelji. Zasad to ročište nije zakazano, a OGSZ još mora proučiti prijedlog Centra za socijalnu skrb. Priča o Jagodi duboko je dirnula hrvatsku javnost zbog činjenice da je njezin otac, kojeg je djevojčica optužila za seksualno zlostaljanje, nedavno pravomoćno oslobođen tih tužbi odlukom Vrhovnog suda.