Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Županijskom sudu u Splitu danas je nepravomoćno na pet godina zatvora osuđen 22-godišnji Merin Bavčević (22) iz Splita zbog silovanja 18-godišnje djevojke u noći 12. ožujka prošle godine.


Bavčević je 18-godišnjakinji prišao u Velebitskoj ulici u Splitu s leđa te ju je udario u glavu, bacio na pod i silovao.

Vezani članci Njemačka policija, ilustracija Užas u Njemačkoj: Silovali 13-godišnjakinju i pretukli joj dečka, među uhićenima i maloljetni Hrvat Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj''

Policija je najprije uhitila drugoga mladića za kojega je djevojka ustvrdila da je njezin silovatelj pri prepoznavanju u policiji.

Mladić je u pritvoru nevin proveo četiri mjeseca, a pušten je kad je uhićen pravi krivac otkriven analizom DNA prikupljenih uzoraka tjelesnih tekućina. 

Podatci o Bavčevićevoj DNA, naime, nalazili su se u bazi podataka MUP-a jer je već bio nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog silovanja 17-godišnje djevojke u Osijeku. 

I obrana i optužba najavile su žalbe na današnju presudu.