Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u nekoliko različitih škola

Nova dojava o bombama u školama digla na noge cijeli grad: "Zvali su me iz policije u 2:30 ujutro..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju navečer PU bjelovarsko-bilogorska, zajedno s ravnateljima nekoliko škola, zaprimila je dojavu o postavljenim bombama u određenim školama na području Bjelovara.

U nedjelju navečer ravnatelji nekoliko bjelovarskih škola, zajedno s Operativno-komunikacijskim centrom PU bjelovarsko-bilogorske županije, zaprimili su dojave o postavljenim bombama na području nekoliko odgojno-obrazovnih ustanova.

Policija je nakon izvršene pretrage zaključila da se radi o lažnoj dojavi. U tijeku je proces utvrđivanja počinitelja ovog kaznenog djela, a o daljnjim radnjama vezanim za slučaj javnost će biti obaviještena, poručili su iz policije za Mojportal.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije mu se radilo? Objavljen dosad nepoznat detalj: Zaštitar koji je dojavio o bombama u zagrebačkom Avenue Mallu ostaje iza rešetaka

Ravnateljica II. Osnovne škole Bjelovar Ines Kapša je, uz pirotehničare i policijske službenike, također provela neprospavanu noć. "Zvali su me iz policije oko 2:30, a pregled naše tri školske zgrade trajao je oko dva sata. Nekolicina pirotehničara i službeni policijski pas sve su pregledali i srećom, ustanovili da je riječ o lažnoj dojavi", rekla je.

Ona je, zajedno s nekoliko kolega ravnatelja, zaprimila lažnu prijetnju na službenu e-mail adresu škole nedugo nakon ponoći. "Stresno i nepotrebno. U svakom slučaju, nadamo se da će se pronaći počinitelj", rekla je.

Policija je nakon dojave pregledala Osnovnu školu u Rovišću, Drugu, Treću, Četvrtu i Petu bjelovarsku OŠ, kao i Obrtničku i Tehničku školu te Gimnaziju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene