Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitska policija u suradnji s USKOK-om otkrila je i danas istražnom sucu Županijskog suda u Splitu sprovela tri osobe pod sumnjom da su zlouporabom položaja i ovlasti te krivotvorenjem službenih isprava višku obitelj oštetili za više od četiri milijuna kuna.


Osumnjičene su da su krivotvorile rješenje Centra za socijalnu skrb grada Visa te jednoj viškoj obitelji odredili posebna skrbnika koji je zatim zemlju te obitelji u Komiži prodao zagrebačkoj tvrtki za dva milijuna kuna. Nakon toga zagrebačka tvrtka, uz pomoć posrednika kojem je platila još dva milijuna kuna za posredovanje, uknjižila se kao vlasnik na toj zemlji.

Vezani članci Cjepivo, ilustracija 80 ljudi privedeno pod sumnjom da su u Kini proizvodili i prodavali krivotvoreno cjepivo Ivan Pernar Podignuta optužnica protiv Ivana Pernara zbog krivotvorenja statuta Živog zida

Splitski Centar za socijalnu skrb nakon žalbe te obitelji proglasio je taj dokument viškog Ureda za socijalnu skrb krivotvorinom i poništio ga, a sud na Visu poništio je uknjižbu zagrebačke tvrtke.

Iako u policiji nisu željeli otkriti identitet danas sprovedenih
osoba, doznaje se kako je riječ o 62-godišnjem voditelju i
31-godišnjoj djelatnici Ureda za socijalnu skrb u Visu te njezinu 39-godišnjem prijatelju, opunomoćeniku tvrtke koja je kupila to zemljište.

Kazneno je prijavljena i djelatnica Zemljišno-knjižnog odjela na Visu, ali ona danas nije sprovedena istražnom sucu.