Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U međunarodnoj akciji zagrebačka je policija uhitila trojicu muškaraca i ženu te zaplijenila više od 2,6 kilograma heroina, vrijednog dva milijuna kuna, prokrijumčarenog tzv. balkanskom rutom, iz Makedonije.


Uhićenje 37-godišnjeg makedonskog državljanina i troje hrvatskih državljana, među kojima je i 27-godišnja djevojka, provedeno je zajedničkom akcijom slovenske i hrvatske policije te USKOK-a, koja je počela u lipnju.

Vezani članci Zračna luka Franjo Tuđman 7 (Foto: Borna Filić/Pixsell) Brazilka (22) pokušala prokrijumčariti kilu kokaina u Hrvatsku, ulovili je na zagrebačkom aerodromu Uhićen mladić, ilustracija Pala sedmorica dilera: Šibenska policija kod njih pronašla drogu, oružje, elektrošokere, uređaj za prisluškivanje...

Praćenjem više osumnjičenika otkriveno je da skupina krijumčari heroin iz Makedonije i preprodaje ga u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.

Akcija je završena u utorak kada je u Zagrebu uhićen makedonski državljanin, navodi organizator krijumčarskog lanca koji je u Zagrebu unajmio više stanova u kojima je skrivao heroin, miješao ga sa smjesom paracetamola i kofeina kako bi dobio na težini te pripremao za daljnju prodaju.

U dvjema obiteljskim kućama u naselju Kozari put pronađena su 2662 grama heroina, revolver, gotovo 6500 eura i bilježnica s podacima o kupcima.

U Sloveniji su, pak, uhićene dvije osobe i zaplijenjeno je 2,5
kilograma heroina.

Makedonski državljanin do sada je već evidentiran zbog zlouporabe droge, a jedan od troje osumnjičenih hrvatskih državljana zbog prijevare, krivotvorenja isprava i razbojničke krađe.

Četvero uhićenih jučer je privedeno u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.