Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rončević: Zaštitar još uvijek ima status žrtve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija objavila je popodne na svojoj internetskoj stranici fotografiju zaštitara "Sokol Marića" koji je jutros nestao zajedno s novcem iz zaštitarskog kombija. iako su se već javila nagađanja da je zaštitar i sam umiješan u pljačku, ministar policije Berislav Rončević rekao nam je kako on još uvijek ima status žrtve.

Zagrebačka policija objavila je popodne na svojoj internetskoj stranici fotografiju zaštitara "Sokol Marića" koji je jutros nestao zajedno s novcem iz zaštitarskog kombija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Safićeva majka: 'Moj Goran je u dugovima, ali nije lopov' Slika nije dostupna Nestali zaštitar pronađen pretučen s vrećom na glavi i lisicama na rukama

Riječ je o 29-godišnjem Goranu Safiću, koji je zadnji put viđen u kombiju što je oko 8,15 sati, pod još nerazjašnjenim okolnostima, "nestao" s Meštrovićeva trga u novozagrebačkom naselju Zapruđu. Kombi je oko 9 sati pronađen na Sajmišnoj cesti, no u njemu više nije bilo ni zaštitara ni novca.

Kako još nisu poznate okolnosti nestanka zaštitara, policija traži pomoć građana u potrazi za njim.

Po dosadašnjim podacima dostavni zaštitarski kombi "mercedes sprinter" ukraden je dok su dvojica 27-godišnjaka zaštitara dostavljala pošiljku novca u poslovnicu banke, a njihov kolega Safić ostao sam u kombiju. 

U policiji kažu da je tada nepoznati počinitelj prišao kombiju, ušao u njega i udaljio se, zajedno sa zaštitarom i novcem.

Policija je informaciju o nestanku kombija i zaštitara objavila pod rubrikom "teške krađe", a iz priopćenja nije jasno je li zaštitar otet ili je inscenirao svoju otmicu u dogovoru s nepoznatim počiniteljem, kao što to nagađaju neki internetski portali, pozivajući se na izvore bliske istrazi i neimenovane svjedoke.

- Zaštitar zasad još uvijek ima status žrtve, izjavio je u emisiji '10 do 8' ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević.

Nepoznati razbojnici jutros su u zagrebačkom naselju Zapruđe oteli kombi zaštitarske tvrtke Sokol-Marića s vozačem i novcem, doznaje se u zagrebačkoj policiji koja je u potrazi za pljačkašima "dugim cijevima" blokirala izlaze iz grada.

Razbojnici su kombi sa zaštitarom vozačem oteli na parkiralištu na Meštrovićevom trgu oko 8,30 sati, a policija ga je ubrzo pronašla na Sajmišnoj cesti kod Getroa.

Zbog otmice policija je blokirala mostove i važnije gradske
prometnice.

Za sada nije poznato koliko je otmičara sudjelovalo u prepadu i koliko novca je zaštitarski kombi prevozio. 

Zbog nestanka kombija i zaštitara policija je prijepodne "dugim cijevima" blokirala izlaze iz grada, pa su nastale prometne gužve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene