Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rano jutros, u 2,45 sati u Maksimirskoj ulici u Zagrebu provaljeno je u optičarsku trgovinu, a policajac je prilikom intervencije, kako bi dozvao u pomoć kolege, pucao u zrak.


Dvojica policijskih službenika, koji su zbog dojave da je netko razbio izlog trgovine Ghetaldus i ukrao naočale, prvi došli na mjesto događaja, tamo su zatekli grupu mladića od kojih je jedan sa sunčanim naočalama na glavi odmah počeo bježati, pa je za njim potrčao jedan policajac.

Vezani članci Policija, ilustracija Mladić (25) teško ozlijedio policajca, a četvorica pokušavala spriječiti njegovo uhićenje Savršen pogled Možda nemaju savršen vid, ali su gledateljima podarile savršen pogled

Ostali mladići, njih četvorica, počeli su prilaziti policijskom službeniku koji je ostao. On je temeljem njihovog ponašanja zaključio da mu je potrebna pomoć kolega i, kako bi ih dozvao, pucao je u zrak iz službenog pištolja. Na zvuk pucnja mladići su, umjesto da stanu, počeli bježati.

Nedugo nakon toga u blizini tog mjesta policijski su službenici zatekli i doveli na razgovor u postaju pet osoba kako bi utvrdili jesu li oni, ili nisu, počinili to kazneno djelo. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, rečeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj. (Hina)