Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

ZADARSKI UBOJICA

Zlatku Svirčiću, koji je pucao u glavu 10-mjesečnom djetetu, dosuđeno 18 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijete je spašeno samo zahvaljujući brzoj reakciji liječnika, ali njegovu ocu, u kojeg je Svirčić također pucao, nažalost nije bilo spasa.

Zadranin Zlatko Svirčić osuđen je danas na jedinstvenu kaznu od 18 godina zatvora zbog ubojstva supruga svoje bivše žene Marina Orlovića, ranjavanja njegovog desetomjesečnog sina te pokušaja ubojstva bivše supruge Maje Musap Orlović.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini

Svirčiću je izrečena i obvezna mjera psihijatrijskog liječenja. Podsjetimo, Svirčić je 23. prosinca 2014. godine ispred obiteljske kuće Orlovića ispalio 12 hitaca iz pištolja prema Marinu Orloviću, koji je u naručju držao svog sina. Za kaznena djela koja su mu se stavljala na teret mogao je dobiti do 40 godina zatvora, no Sudsko vijeće smatralo je da za dva od tri kaznena djela nije bilo dokaza da se klasificiraju teškima.

Orlović je od posljedica zadobivenih ozljeda preminuo u OB Zadar pet dana kasnije, a dječak je zahvaljujući brzoj reakciji zadarskih liječnika spašen. Svirčićevu namjeru da puca i u bivšu suprugu, prema optužnici, osujetio je jedan susjed koji ga je srušio na tlo nakon što je napunio mecima spremnik pištolja, piše Zadarski list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene