Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Rijeci izvijestio je da je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo optužnicu protiv Branka Muse i Dominka Radića zbog teškog ubojstva talijanskog turista u svibnju 2007. na Krku.


Prema optužnici, Musa i Radić, 5. svibnja 2007. između 21 i 23,30 sati, u autokampu 'Konobe' kod Punta iz koristoljublja su usmrtili talijanskog državljanina Pierangela Cerana.

Vezani članci Sej Ramić (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjedi protiv migranata u BiH: "Bihać se pretvorio u geto, postali smo jedan veliki migrantski centar" Slika nije dostupna Dominko Radić bit će izručen Nizozemskoj

Oni su, utvrdilo je državno odvjetništvo, provalili u Ceranov kamper kako bi ga opljačkali. Cerana su vezali i udarali tvrdim predmetom u glavu, od čega je on poslije nekoliko dana umro u riječkom KBC-u.

Branko Musa nalazi se u pritvoru u Rijeci, a u optužnici se predlaže da mu se pritvor produlji zbog opasnosti od bijega kao i zbog naročito teških okolnosti djela.

Radića je uhitila austrijska policija u kolovozu na temelju
međunarodne tjeralice. Iako su austrijska pravosudna tijela najprije donijela odluku da se Radića izruči Hrvatskoj, kasnije su promijenila mišljenje te je Radić zbog drugog kažnjivog djela izručen Nizozemskoj te je sada na izdržavanju zatvorske kazne u toj zemlji.