Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Savo Pejović na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je osuđen na 20 godina zatvora za dvostruko ubojstvo na u travnju 2005. godine.


Sud je presudio da je Savo Pejović kriv za ubojstvo dva mladića. Kako su rekli, pucao je na njih iz dva pištolja pri čemu je ispalio 31 metak. Pejovićev odvjetnik kaže da sud nije imao dokaze za ovakvu presudu te će se žaliti. Za žalbu ima rok od 15 dana.

Vezani članci Filip Zavadlav Sutra počinje suđenje Filipu Zavadlavu, odvjetnik: "Teško mi je reći u kakvom će biti stanju" Slika nije dostupna Za sudjelovanje u genocidu u Srebrenici dobili ukupno 112 godina robije

Podsjetimo, Pejović je optužen za dvostruko ubojstvo 22-godišnjeg zaštitara Nediljka Kozlice i njegova prijatelja, 18-godišnjeg Nenada Rakijara u travnju 2005. na parkiralištu ispred hotela 'Jadran' u Segetu kod Trogira, a osuđeni je uhićen sedam mjeseci nakon tog događaja.

Kako je istragom utvrđeno, Pejović je Kozlicu, koji je kao zaštitar čuvao parkiralište tada zatvorenog hotela, izrešetao mecima iz pištolja, ispred ulaza u stražarsku kućicu u kojoj se nalazio Kozličin prijatelj Rakijar kojega je ubio dvama hicima iz drugog pištolja, budući da mu se prvi zaglavio.

>> Split: Počelo suđenje za ubojstvo dvojice mladića

Pejović je tijekom istrage negirao da je počinio zločin. Niti jedan od svjedoka nije ga vidio blizu mjesta zločina, s ubojstvom ga ne povezuju niti biološki tragovi ili značajniji dokazi, a nije utvrđena ni veza s ubijenim mladićima. Kod Pejovića je, međutim, pronađen metak na kojemu tragovi odgovaraju onima na čahurama pronađenima na mjestu ubojstva.

Optuženi Pejović nije mogao uvjerljivo objasniti otkuda taj metak kod njega. Pretpostavlja se da je riječ o metku koji se zaglavio u prvom pištolju. Oružja nisu pronađena.

Policija je na temelju izjave jednog od svjedoka najprije uhitila 15-godišnjeg dječaka koji je nakon ubojstva viđen u blizini na biciklu, no ispostavilo se da on nema nikakve veze s ubojstvom. Pejović je dragovoljac Domovinskog rata, obolio je od PTSP-a. Podrijetlom je Crnogorac, nekadašnji kapetan JNA. Zbog psihičke bolesti bila mu je oduzeta poslovna sposobnost, a živio je u Segetu Donjem u kući oca i majke bivše supruge u blizini hotela Jadran.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook