Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Županijskom sudu u Splitu počelo je danas suđenje 48- godišnjem Savi Pejoviću iz Segeta Donjeg kod Trogira, koji je optužen za dvostruko ubojstvo zaštitara Nediljka Kozlice (22) i njegova prijatelja Nenada Rakijara (18) prije dvije godine ispred hotela Jadran u Segetu.


Ubojstva su se dogodila u travnju 2005. na parkiralištu ispred hotela "Jadran", a Pejović je uhićen nakon sedam mjeseci.

Vezani članci Slika nije dostupna 'U optužnicama protiv generala vidim svoje rečenice, što znači da sam u pravu' Slika nije dostupna Odvjetnik Matijević podigao prijavu protiv Save Štrbca

Zbog vrijeđanja i prijetnji optuženiku sudac Mlađan Prvan danas je iz sudnice morao udaljiti brata i sestru jednog od ubijenih mladića kako bi se rasprava mogla nastaviti.

Tijekom današnje javne rasprave ispitani su svjedoci - dvojica
policajaca koji su obavili očevid na mjestu ubojstva te očevi dvojice ubijenih. Saslušanjem svjedoka suđenje se nastavlja sutra.

Kako je istragom utvrđeno, Pejović je Kozlicu, koji je kao zaštitar
čuvao parkiralište tada zatvorenog hotela, izrešetao mecima iz
pištolja marke "škorpion" ispred ulaza u stražarsku kućicu u kojoj se nalazio Kozličin prijatelj Rakijar kojega je ubio dvama hicima iz drugog pištolja marke TT, budući da mu se "škorpion" zaglavio, navodi se u optužnici.

Pejović je tijekom istrage negirao da je počinio zločin. Niti jedan
od svjedoka nije ga vidio blizu mjesta zločina, s ubojstvom ga ne
povezuju niti biološki tragovi ili značajniji dokazi, a nije utvrđena
ni veza s ubijenim mladićima. Kod Pejovića je, međutim, pronađen metak na kojemu tragovi odgovaraju onima na čahurama pronađenima na mjestu ubojstva. 

Optuženi Pejović nije mogao uvjerljivo objasniti otkuda taj
metak kod njega. Pretpostavlja se da je riječ o metku koji se zaglavio u "škorpionu". Oružja nisu pronađena.

Policija je na temelju izjave jednog od svjedoka najprije uhitila
15-godišnjeg dječaka koji je nakon ubojstva viđen u blizini na
biciklu, no ispostavilo se da on nema nikakve veze s ubojstvom.

Pejović je dragovoljac Domovinskog rata, obolio je od PTSP-a.
Podrijetlom je Crnogorac, nekadašnji kapetan JNA. Zbog psihičke bolesti bila mu je oduzeta poslovna sposobnost, a živio je u Segetu Donjem u kući oca i majke bivše supruge u blizini hotela Jadran.