Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Indeks

Osijek: Za korupciju na Ekonomskom fakultetu optuženo 38 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje u prodavanje i kupovinu ispita na osječkom Ekonomskom fakultetu Uskok je u ponedjeljak pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 38 osoba, uglavnom studenata, ali i profesora i asistenata koji su navodno tim studentima, preko posrednika, za novac i poklone upisivali prolazne ocjene.

Uskok je na svojim internetskim stranicama objavio kako optužene tereti za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, davanje i primanje mita te protuzakonito posredovanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nagodili se sa sudom Korupciju na Ekonomskom fakultetu priznao 21 profesor i asistent Slika nije dostupna Skandal u Osijeku Korupcija na Ekonomskom fakultetu - 18 okrivljenika priznalo i nagodilo se

Optuženi profosori i asistenti osječkog Ekonomskog fakulteta terete se da su tijekom 2010. i 2011., sukladno prethodnom dogovoru s posrednicima, u više navrata studentima upisivali prolazne ocjene bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na njihovo znanje. Za to su navodno dobijali novac ili poklone.

Uskok je u sklopu akcije 'Indeks' početkom travnja prošle godine uhitio 39 osoba, među kojima je bilo petero profesora i jedan asistent te 21 student, a ostali su bili posrednici.

USKOK u akciji: Istražuje se 16 osoba s osječkog Pravnog fakulteta

Petorici osumnjičenika tada je bio određen i jednomjesečni pritvor, a mediji su navodili kako su među privedenima bili umirovljeni profesor matematike Miljenko Crnjac, pročelnik Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Goran Marijanović, njegov asistent Dražen Ćućić te posrednik Ivan Vukadinović. U pritvoru je bio i bivši direktor Osječke tržnice Željko Krivić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene