Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vrhovni sud potvrdio 40 godina zatvora Dorčecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Koprivnici kojom je ubojica i pljačkaš Dražen Dorčec (33) iz Kalinovca osuđen na 40-godišnju kaznu zatvora zbog dvostrukog ubojstva i pljačke u đurđevačkoj poslovnici Fine.

Na prvostupanjsku presudu, koja je izrečena 30. siječnja na Županijskom sudu u Koprivnici, žalio se Dorčecov odvjetnik Krešimir Papac, no Vrhovni sud žalbu je odbio i u potpunosti potvrdio presudu Županijskog suda u Koprivnici.

Pročitajte i ovo Zgrada Vrhovnog suda (Foto: Dnevnik.hr) Nakon 8 godina Vrhovni sud presudio protiv osam domaćih banaka za kredite u švicarcima: "Slučaj franak je gotov. Ovo je naša pobjeda!" Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Sporna izrada prijedloga zakona Sinčić će prijaviti Bošnjakovića zbog malverzacija s Ovršnim zakonom: ''To je nova Borg grupa''

"S obzirom na to da je riječ o dugotrajnoj zatvorskoj kazni
okrivljenik se još može žaliti na trećestupanjski sud, odnosno ponovno na Vrhovni sud", rekao je Dragutin Srečec i dodao da je rok za žalbu 14 dana.

Dražen Dorčec je 14. listopada prošle godine nešto poslije 9 sati ušao u poslovnicu đurđevačke Fine gdje je usrijelio zaštitara Miroslava Benšića i umirovljenika Ivana Matiševa, a nakon što je iz poslovnice ukrao 321.700 kuna, žrtvama je ponovno pucao u glavu.

Stravičan zločin Dorčec je počinio zbog kladioničarskih dugova i brojnih zajmova.

Trenutno je u istražnom zatvoru u Bjelovaru. Na izdržavanje kazne još nije premješten zbog pretrpanosti zatvora, izjavio je sudac Dragutin Srečec.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene