Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gasili i kanaderi

Vatra progutala 70 hektara borove šume na Pelješcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija je sad relativno dobra i nadam se da ćemo ga uspjeti ugasiti tijekom sutrašnjeg dana, rekao je vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simovića.

Na poluotoku Pelješcu u četvrtak popodne planuo je požar, a iako su vatrogasci predvečer zaustavili njegovo širenje, vatra je progutala 70-ak hektara borove šume, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika Dubrovačko-neretvanske županije Stjepana Simovića.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

'Površina požara je velika, na terenu je 80-ak vatrogasaca. Donedavno su nam pomagala i dva kanadera. Situacija je sad relativno dobra i nadam se da ćemo ga uspjeti ugasiti tijekom sutrašnjeg dana'', rekao je Simović te dodao kako će požarište vatrogasne snage nadzirati cijelu noć.

''Na sreću daleko je od kuća, gori poviše vjetroelektrane Ponikve'', rekao je Simović.

PEPEO I NEVIĐENA PUSTOŠ Turisti bježe: 'Došli su i utekli, tko zna gdje je to otišlo'

To je drugi požar na jugu Hrvatske u razmaku manjem od tjedan dana. Prošli petak na brdu Veleć u Dubrovačkom primorju također je izgorjelo 70-ak hektara guste borove šume, a policijskim očevidom utvrđeno je kako je požar podmetnut.

Zbog tog kaznenog djela priveden je 37-godišnjak protiv kojeg je podignuta prijava, a određen mu je i istražni zatvor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene