Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Varaždin: otkriven laboratorij za uzgoj GMO marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska policija otkrila je ilegalni laboratorij za uzgoj genetski modificirane marihuane tzv. skanka i uhitila dvoje osumnjičenih uzgajivača, nevjenčane supružnike u čijoj je obiteljskoj kući pronađeno stotinjak stabljika indijske konoplje.

Uhićeni 45-godišnji Varaždinac i njegova 30-godišnja nevjenčana supruga u svojoj su kući izgradili ilegalni laboratorij za uzgoj GMO marihuane koja je i pet puta "jača" od klasične, zbog čega je vrlo cijenjena među konzumentima, pa joj je i cijena peterostruko viša od marihuane uzgojene na tradicionalni način.

Pročitajte i ovo Sergej Trifunović procurili detalji Uhićen glumac Sergej Trifunović Zapljena droge - 3 Nanjušio ih Policija sa službenim psom pretražila sumnjivi kamion na odmorištu: Pogledajte što su pronašli

Sumnja se da su supružnici drogu prodavali na varaždinskom narko tržištu.

Policija je danas izvijestila da je u akciji pronašla oko 90 grama marihuane, stotinjak stabljika indijske konoplje, 13 plastičnih vrećica ispunjenih zemljom i korijenima stabljika indijske konoplje, digitalnu vagu te tri "specijalizirana" CD-a pod naslovima Uzgoj, Selekcija i Cannabis.

Zaplijenjena su i razne tekućine i gnojiva za uzgoj biljaka, grijač za vodu te po dva vremenska prekidača i ventilatora.

Osumnjičenima, koji će biti privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, oduzeto je i 8.500 kuna te 400 eura, malokalibarska puška sa streljivom i puške ručne izrade.

Inače, riječ je o drugom ilegalnom laboratoriju za uzgoj GMO marihuane otkrivenom na varaždinskom području u posljednjih šest mjeseci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene