Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Varaždinska policija otkrila je ilegalni laboratorij za uzgoj genetski modificirane marihuane tzv. skanka i uhitila dvoje osumnjičenih uzgajivača, nevjenčane supružnike u čijoj je obiteljskoj kući pronađeno stotinjak stabljika indijske konoplje.


Uhićeni 45-godišnji Varaždinac i njegova 30-godišnja nevjenčana supruga u svojoj su kući izgradili ilegalni laboratorij za uzgoj GMO marihuane koja je i pet puta "jača" od klasične, zbog čega je vrlo cijenjena među konzumentima, pa joj je i cijena peterostruko viša od marihuane uzgojene na tradicionalni način.

Vezani članci Zaplijenjeno više od 30 kilograma marihuane, novac i automobil - 6 Uhvaćeni dileri: Zagrebačka policija zaplijenila više od 30 kilograma droge, automobil i novac Slika nije dostupna Zagreb: U kući imao laboratorij marihuane, zaplijenili drogu vrijednu 100.000 kuna

Sumnja se da su supružnici drogu prodavali na varaždinskom narko tržištu.

Policija je danas izvijestila da je u akciji pronašla oko 90 grama marihuane, stotinjak stabljika indijske konoplje, 13 plastičnih vrećica ispunjenih zemljom i korijenima stabljika indijske konoplje, digitalnu vagu te tri "specijalizirana" CD-a pod naslovima Uzgoj, Selekcija i Cannabis.

Zaplijenjena su i razne tekućine i gnojiva za uzgoj biljaka, grijač za vodu te po dva vremenska prekidača i ventilatora.

Osumnjičenima, koji će biti privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, oduzeto je i 8.500 kuna te 400 eura, malokalibarska puška sa streljivom i puške ručne izrade.

Inače, riječ je o drugom ilegalnom laboratoriju za uzgoj GMO marihuane otkrivenom na varaždinskom području u posljednjih šest mjeseci.