Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TROVANJE UGLJIKOVIM MONOKSIDOM

Žena preminula u stanu, muškarac hitno prebačen u bolnicu: Stručnjaci upozoravaju kako izbjeći ovakve tragedije

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Ivana Nobilo/Cropix Trovanje plinom u Zagrebu Trovanje plinom u Zagrebu Foto: Nera Simic/Cropix Trovanje plinom u Zagrebu - 4 Trovanje plinom u Zagrebu - 4 Foto: Nera Simic/Cropix Trovanje plinom u Zagrebu - 3 Trovanje plinom u Zagrebu - 3 Foto: Nera Simic/Cropix +0 Trovanje plinom u Zagrebu - 1 Galerija 1/5 >>
Žena je preminula, a muškarac je prevezen u KB Dubrava, objavila je zagrebačka policija.

Žena je preminula u stanu u zagrebačkoj Ulici Crvenog križa, a muškarac je hitno prebačen u bolnicu. Prema informacijama policije, žena je preminula danas oko 11:40, najvjerojatnije od trovanja ugljikovim monoksidom

Muškarac je prevezen u KB Dubrava, gdje mu se trenutačno pruža liječnička pomoć. U tijeku je očevid, a policija će o svemu dati više informacija kada bude završen.

Pročitajte i ovo Trovanje ugljičnim monoksidom, ilustracija - 2 Užas u Varaždinu Šesteročlana obitelj otrovana ugljikovim monoksidom: "Djevojčica je dovezena pri svijesti, bila je smušena i s glavoboljom"

Pročitajte i ovo Ilustracija Preporuke za sigurniji dom Hladno vrijeme nosi opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljikovim monoksidom: Policija objavila savjete za građane

Reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir izvijestila je kako stručnjaci upozoravaju da je ugljikov monoksid izrazito otrovan plin bez okusa, boje i mirisa.

Trovanje plinom u Zagrebu - 4 Trovanje plinom u Zagrebu - 4 (Foto: Nera Simic/Cropix)

"Teško ga je bez opreme detektirati u prostoru. Često se naziva i tihi ubojica, bez znakova i upozorenja. On može nastati u bilo kojem zatvorenom prostoru u kojem nema dovoljno kisika i više ne nastaje ugljikov dioksid, nego opasni ugljikov monoksid", pojasnila je.

Veliku opasnost predstavljaju neispravni plinski bojleri i peći, ventilacije ili dimnjaci.

"Stručnjaci savjetuju da se prostor dovoljno često provjetrava, da  instalacije provjeravaju i kontroliraju stručne osobe i, ako je moguće, da se instaliraju detektori", poručila je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene