Sveučilište u Splitu (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Sveučilište u Splitu (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Nakon što jedan od njih nije uspio položiti ispit, došli su k profesoru u kabinet i na stol mu stavili omotnicu s dvije stisuće eura.


Sredinom mjeseca splitska policija je nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičila dvojicu mladića, 21-godišnjaka i 25-godišnjaka, da su krajem rujna službenoj osobi na jednom fakultetu ponudili mito.

Nisu htjeli reći o kojem je fakultetu riječ, no neslužbeno saznajemo da je do pokušaja podmićivanja došlo na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

USKOK je danas, na temelju kaznene prijave PU splitsko-dalmatinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice mladića zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja mita.

Kako ističu, osnovano se sumnja da su oni 29. rujna, nakon što je prvookrivljenik saznao da nije položio pisani ispit iz jednog kolegija, zajednički i sukladno prethodnom dogovoru, došli u kabinet predavača i zahtijevali da prvookrivljeniku dade prolaznu ocjenu iz pisanog testa, što je predavač odbio učiniti te je zatražio da napuste kabinet.

Potom je drugookrivljenik na stol predavača stavio knjigu i kuvertu u kojoj se nalazilo 20 novčanica od po 100 eura, odnosno ukupno 2000 eura, tražeći da za navedeni iznos prvookrivljeniku dade prolaznu ocjenu, što je predavač odbio učiniti.