Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U stanu 35-godišnjaka, za kojeg je zagrebačka policija sumnjala da se bavi preprodajom droge, zaplijenjeno je preko dva kilograma marihuane, vrijedne više od 40.000 kuna.


35-godišnjaku je jučer pretražen stan, nakon što je dan ranije prilikom uhićenja na području Maksimira kod njega pronađeno pola grama marihuane. 

Vezani članci Uzgajao marihuanu kod Zagreba - 4 Pao "ratar" kod Zagreba: Policija u obiteljskoj kući pronašla improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane Uhićenje, ilustracija Prokrijumčarili najmanje 229 kilograma marihuane, jedan član zločinačkog udruženja bio je hrvatski policajac

U stanu je pronađeno 2.065 grama marihuane pakirane u dvije vrećice, tri paketa oblijepljena samoljepljivom trakom i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 10.000 kuna u "veleprodaji", dok bi se u prodaji na malo postigla cijena viša od 40.000 kuna jer, po policijskim podacima, gram marihuane na zagrebačkom narko tržištu stoji oko 20 kuna. 

Osumnjičeni je do sada u više navrata evidentiran zbog zloporabe opojnih droga, nanošenja teških tjelesnih ozljeda i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. 

Prije šest godina bio je obuhvaćen kriminalističkom obradom tijekom koje je zaplijenjeno oko šest kilograma marihuane. 

Uz kaznenu prijavu 35-godišnjak je odveden dežurnom istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.