Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićeni 5 mjeseci nakon neuspjele pljačke poštanskog kombija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila razbojničku skupinu za koju se sumnja da stoji iza neuspješne pljačke poštanskog kombija u kolovozu prošle godine u zagrebačkom naselju Dugave te nekoliko krađa i provala u Zagrebu, Karlovcu i Zadru.

Četvorica osumnjičenika su uhićena, jedan je od ranije u pritvoru, a za jednim se traga. Svi su od ranije poznati po brojnim kaznenim djelima.

Pročitajte i ovo Ilustracija gdje je vlasnik? Policija pronašla misteriozni kombi: "Pozivamo vlasnika da se javi" Ilustracija Policija ih traži Braća ubojice (13) i (11) ponovno haraju susjednom državom: Nisu prošla 24 sata od posljednjeg uhićenja, maloljetnici opet pobjegli

Emila W. (28), Deana K. (21), Tvrtka T. (23) i bjegunca Domagoja T. (24) tereti se za oružani prepad i neuspješnu pljačku poštanskog kombija 22. kolovoza prošle godine u zagrebačkom naselju Dugave.

Maskirani razbojnici pištoljem su zaprijetili vozaču koji se nalazio u tovarnom prostoru kombija i zaposlenici pošte koja je trebala preuzeti poštanske vreće. 

Razbojnici su im naredili da otvore kasu koja se nalazila u kombiju, no zaposlenica je pobjegla u poštanski ured, a vozač je jedan od ključeva od kase ubacio u kasu i zatvorio ju. Kako se kasa nije mogla otvoriti samo s jednim ključem razbojnici su odustali od pljačke i pobjegli praznih ruku.

Emila W., Deana K. i Tvrtka T. sumnjiči se i da su krajem listopada u Hrastinom prilazu presreli automobil s dvije zaposlenice mjenjačnice te im na silu i uz ispaljeni hitac upozorenja oteli im ručne torbe. 


Razbojnici su pretpostavljali da žene u torbama nose novac iz
mjenjačnice, no na njihovu žalost plijen je bio "težak" samo tisuću kuna.

Deana K. i Tvrtka T. nadalje se tereti da su zajedno s Orhanom Z. (23) u noći s 26. na 27. prosinca provalili u bistro na Vrbiku iz kojega su ukrali robu vrijednu 37 tisuća kuna. U istom sastavu su, sumnjaju u policiji, prošlog tjedna provalili u kafe bar u Froudeovoj ulici i otuđili oko četiri tisuće kuna kovanica iz aparata za zabavu.

U policiji vjeruju i da su Tvrtko T., Orhan Z., odbjegli Domagoj T. i Senad B. (30) početkom ove godine provalili u poduzeće u Karlovcu i ukrali 40 tisuća kuna vrijednu tehničku robu. Bez Orhana Z. ta je trojka navodno u noći s 23. na 24. studenoga u Zadru provalila u stanicu za tehnički pregled i ukrala veći broj bjanko prometnih dozvola, knjižica vozila, pečate i oko tisuću kuna gotovine.

U Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda privedena su trojica osumnjičenika. Naime, Senad B. je od ranije u pritvoru, za Domagojem T. se traga, a Tvrtko T. je nakon kriminalističke obrade prevezen u zatvor na izdržavanje kazne koju je pokušao izbjeći.

Ukupna materijalna šteta za koju zagrebačka policija tereti
šesteročlanu razbojničku skupinu je oko sto tisuća kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene