Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Muškarac svećenika Rafaja ubio zbog ljubomore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izvanrednoj konferenciji za novinare u karlovačkoj Policijskoj upravi potvrđeno je da je razriješeno ubojstvo svećenika Josipa Rafaja u Generalskom Stolu te da je počinitelj priznao ubojstvo.

Načelnik PU-a Nenad Kranjčec kazao je da je počinitelj hrvatski državljanin S.U. (1975.) iz Ondića te da je motiv ubojstva ljubomora.

Pročitajte i ovo Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali" Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine

U tijeku kriminalističke obradbe S.U. je priznao da je počinio ubojstvo te će sutra kao osumnjičenik biti sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu na saslušanje, kazao je Kranjčec, dodavši da policija i dalje utvrđuje okolnosti i traga za sredstvom kojim je počinjeno ubojstvo.

Načelnik Kriminalističke policije PU-a Vlatko Cegur i glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec odbacili su tvrdnje u nekim medijima da je osumnjičenika policiji prijavila ženska osoba zbog koje je S.U. bio ljubomoran na svećenika Rafaja.

Cegur je rekao da je policija u kriminalističkoj obradbi slučaj vodila u nekoliko pravaca i u vezi s nekoliko različitih mogućih motiva, ali da je na kraju utvrđen i pravi motiv i počinitelj. Dodao je da su kriminalistički obrađene 24 osobe, provedeno 215 obavijesnih razgovora i 221 razgovor na terenu, pretraženo 19 objekata, 11 pokretnih stvari poput računala, mobitela i fotoaparata, 18 osoba je poligrafski ispitano, a izrađen je i fotorobot koji ipak nije doveo do pravog počinitelja.

Osim toga otkriveno je još šest kaznenih djela povezanih sa Zakonom o oružju, kazneno djelo protuzakonita lova i kazneno djelo prijetnje.

U ime Ravnateljstva policije Borovec je čestitao svim kriminalistima na razrješenju toga zamršenog kaznenog djela i rekao da taj uspjeh potvrđuje da je policija unatoč složenu osiguranju boravka američkog Predsjednika u Hrvatskoj i devetdnevnoj potrazi za peterostrukim ubojicom Ivanom Koradeom bila kadra razriješiti i to ubojstvo.

Na novinarski upit je li točno da za sredstvom počinjenja ubojstva tragaju i ronioci, rečeno je da je područje potrage suženo, među ostalim, i na rijeku Savu, ali da danas ronioci zbog vremenskih uvjeta nisu mogli obaviti potragu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene