Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubio pješaka i 500 metara ga vozio na haubi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Kluk (46) poginuo je u prometnoj nesreći na državnoj cesti broj 41 kada je na njega, dok je prelazio ulicu, naletio osobni automobil Yugo kojim je upravljao vozač pod utjecajem alkohola.

Ivan je prelazio je cestu s lijeve na desnu stranu, a yugo koji ga je udario kretao se iz smjera Križevaca prema Vrbovcu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa

Iako je udario Ivana koji mu je ostao na automobilu, vozač je nastavio voziti još 500 metara, sve dok u mjestu Vrbovečki pavlovec nije sletio s ceste. Izmrcvareni pješak pao je s automobila, a vozač Yuga nastavio je svoj put za Vrbovec.  

Nešto manje od sat vremena nakon ponoći policija je zbog sumnje kako je skrivio smrt pješaka, te vozio Yugo, stigla u dvorište Branka Kovačića (58), te tamo pronašla automobil za kojeg se sumnje da je njime uzrokovana prometna nesreća. 

Policajci su zvonili i kucali na kućna vrata branka Kovačića, ali se osumnjičeni nije odazivao. U kuću ih je pustio dva sata nakon ponoći, kada je konačno i uhićen te doveden u policijsku postaju. Više od dva sata nakon prometne nesreće njemu je izmjereno 0,6 promila alkohola u krvi.

Protiv Kovačića, već poznatog po nekoliko prometnih prekršaja, zbog sumnje da je skrivio tešku nesreću u kojoj je poginuo pješak, bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Zbog nesreće promet državnom cestom 41 od ponoći do 3.30 sati odvijao se naizmjenično jednim prometnim trakom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene