U Velikoj Gorici je pala skupina krijumčara ljudi koji su migrante iz BiH prebacivali u Hrvatsku te dalje u Europsku uniju.

Galerija


U Velikoj Gorici je uhićena skupina od sedam krijumčara ljudima koje se sumnjiči da su od 21. veljače do 7. ožujka 2020 ilegalno prebacivali migrante iz BiH u Hrvatsku te dalje u Sloveniju.

Vezani članci Policija, ilustracija Vozio kombi s migrantima i bježao policiji: Upucanog krijumčara prebacili u bolnicu Policija,ilustracija ''Iskočili su pred mene naoružani migranti'': Splitska policija ipak istražuje slučaj na granici s BiH

Pet muškaraca i dvije žene u dobi od 21 do 35 uhićeni su na širem zagrebačkom području, a pretragom njihovih domova i automobilom pronađeno je više mobitela, SIM kartica raznih operatera te razna korespondencija.

Istragom je utvrđeno kako su osumnjičeni od veljače 2020. godine u najmanje šest navrata omogućili stranim državljanima da nedozvoljeno uđu, izađu, borave ili se kreću u Republici Hrvatskoj te uđu na teritorij druge države članice Europske Unije, čime su ilegalno prebacili najmanje 40 stranih državljana.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je ponijeta USKOK-u koji je objavio kako su krijumačari u šest navrata preko državne granice prebacili 40 stranih državljana za što su primili 7.000 eura.