Ilustracija
Ilustracija Foto: PU Vukovarsko srijemska/DNEVNIK.hr

Više od 500 komada streljiva za vojno automatsko oružje, dvije ručne bombe i bajunete, ali i dijelovi policijske opreme zaplijenjeni su u pretrazi doma 23-godišnjaka u Borovu kod Vukovara.


"Policijski su službenici 4. rujna, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, prilikom pretrage doma i drugih prostorija u Radničkoj ulici u Borovu koje koristi 23-godišnjak, pronašli i oduzeli više od 500 komada streljiva različitih kalibara namijenjena za vojno automatsko oružje, šest spremnika za automatsku pušku, dvije ručne bombe, osam detonatorskih kapisli te dvije bajunete vojničke puške, čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno", izvijestila je u ponedjeljak vukovarsko-srijemska policija.

Vezani članci Ilustracija ''Muškarac nagovara djecu da pođu s njim'': Zbog te objave podnesen optužni prijedlog Motociklist Policajac brutalno zaustavio bjegunca na motociklu, vozač je uspio sve snimiti

Dodaju da su uz oružje pronađeni i dijelovi policijske opreme, i to stop tablice i trake za ograničavanje pristupa "stop policija", kao i dvije hrvatske registracijske oznake za kojima je raspisana objava.

Uz kaznenu prijavu za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari 23-godišnjak je uhićen i 5. rujna predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Uručen mu je i obavezni prekršajni nalog jer nije u propisanom roku prijavio prebivalište ili boravište, kažu u policiji.