Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U lovu na Dinari smrtno je stradao 19-godišnji mladić iz Knina kojeg je najvjerojatnije pogodio hitac iz puške njegova brata, izvijestila je jutros šibensko-kninska Policijska uprava.


Očevidom, koji su obavili istražni sudac i zamjenik državnog odvjetnika Županijskog suda u Šibeniku, utvrđeno je da se nesreća dogodila jučer popodne između 15 i 16 sati u lovu na planini Dinari, koji je organiziralo istoimeno lovačko društvo iz Knina.

Vezani članci Hrvat ubijen tijekom lova na lavove u Africi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Smrt na safariju: Južnoafrička policija otkrila nove detalje o stradanju lovca iz Hrvatske Ilustracija (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Nesvakidašnja nesreća s još nevjerojatnijim ishodom: Pas osumnjičen da je ubio lovca

U lovu je brat (28) stradalog mladića pucao iz lovačke puške s nakanom da ubije divlju svinju, ali je hitac najvjerojatnije pogodio njegova brata, kažu u šibenskoj policiji. 

Također je utvrđeno da stradali mladić nije bio član kninskog lovačkog društva niti je položio lovački ispit, a u lovu sa sobom nije imao oružje.

Po nalogu županijskog istražnog suca tijelo preminulog mladića prevezeno je na Patološki odjel Opće bolnice u Kninu kako bi se utvrdio uzrok smrti. Očevid i kriminalistička obradba nastavljaju se i danas, priopćila je policija.