Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksikanka Selena Margarit Graciano Macado (31), koja je brutalno ubijena u park-šumi Marjanu, mogla bi do kraja tjedna biti prevezena u Meksiko.


'Večeras ili sutra u Splitu se očekuje dolazak predstavnika meksičkoga veleposlanstva iz Budimpešte radi dogovora o prijevozu ubijene djevojke u Meksiko, za što je potrebno odobrenje i Republike Hrvatske, iz koje se tijelo otprema, i Meksika, u koji se ono doprema', izjavio je Marino Bosotina, počasni konzul Meksika u Splitu.

Dodao je kako je stalno u vezi s bratom ubijene Meksikanke, koji je 22. kolovoza policiji u Splitu prijavio da mu je nestala sestra. 'Bratu ubijene Meksikanke danas su stigla dva prijatelja iz Francuske i jedan iz Meksika', rekao je Bosotina.

Vezani članci Požar, ilustracija Vatrena noć u Splitu: Gorjela dva kontejnera, požar se proširio i na automobile Marjan (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Priča o zapuštanju splitskog blaga uznemiruje stanovnike: Što se događa na Marjanu - sanacija ili pustošenje?

>> DNK analiza mogla bi dovesti do ubojice mlade Meksikanke

Po njegovim riječima, on će sutra otići na Odjel patologije Kliničkoga bolničkog centra (KBC) u Splitu kako bi vidio ubijenu sestru. Dodao je kako nju još nije vidio, nego samo pronađene predmete na temelju kojih je policija potvrdila da je riječ o nestaloj državljanki Meksika.

Također je rekao kako je brat ubijene Meksikanke u šoku i da uopće nije bio svjestan da se u medijskim napisima spekuliralo i o njegovoj navodnoj odgovornosti za sestrinu smrt.

'Neka sam mu vrsta domaćina, više kao građanin Splita i Hrvatske, zbog humanih razloga', rekao je počasni konzul Meksika u Splitu Marin Bosotina.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.