Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utopila se braća

Sanjkama upali u ribnjak, majka skočila da ih pokuša spasiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strašna tragedija koja se dogodila u Josipovcu Punitovačkom kod Đakova šokirala je mještane koji ne mogu vjerovati što se dogodilo. U Općini Punitovci proglašena je trodnevna žalost.

U nedjelju je odjeknula strašna vijest kako su se dvojica braće, Josip (8) i Leon (11), utopila u seoskom ribnjaku. Reporterka Dnevnika Nove TV, Marina Bešić Đukarić, razgovarala je u selu s mještanima koji su još uvijek u šoku.

'To je dio ribnjaka gdje se djeca ljeti druže. No, zimi se tamo ne dolazi. Tamo čak stoji upozorenje da je kupanje na vlastitu odgovornost nakon što se jedan čovjek ljeti utopio', prepričala nam je Marina Bešić Đukarić.

Tragovi saonica još uvijek se vide na mjestu tragedije. Nitko ne zna što se točno dogodilo jer su dvojica braće bili sami, ali pretpostavlja se kako su pri sanjkanju upali u ribnjak i nisu mogli iz njega izaći zbog strmog terena. Oko 14 sati Policijska postaja Đakovo zaprimila je dojavu o nesreći.

Pročitajte i ovo Psi iz kampa Borovik Monstruozni čin Gnjusan zločin kod Đakova: "Dvije male duše koje su svakoga dočekivali mašući repom" Slika nije dostupna već smo imali školu Treba li se dogoditi strašan zločin da nešto naučimo? ''Ubojica je dolazio često, bio je nemiran, čudan čovjek''

Mama skočila za njima u ribnjak

Mami je bilo čudno što ih dugo nema pa ih je išla tražiti. Nakon što je vidjela kape na tlu shvatila je gdje su dječaci pa je skočila za njima u ribnjak želeći ih izvući. Ubrzo nakon toga dotrčao je i otac te ostali mještani te su izvukli majku i djecu i odvezli ih u osječki Klinički bolnički centar. Dječaci su preminuli u 17:35 sati.

'Prilikom dolaska u bolnicu temperatura tijela mlađeg dječaka iznosila je 16 stupnjeva, dok je kod starijeg izmjereno 22 stupnja. Bili su pothlađeni, bez vitalnih funkcija', izjavio je Zlatko Majić, voditelj Centra objedinjenog hitnog prijema osječkog Kliničkog bolničkog centra.

Dodao je i kako su ih u život pokušavali vratiti vrhunski liječnici no bili su predugo pothlađeni. Navodno su u hladnoj vodi proveli više od sat vremena, a za tu dob je puno i 10 minuta biti u tim uvjetima.

Psihološka pomoć za djecu

U Josipovcu Punitovačkom još uvijek se pokušava shvatiti kako su dječaci stradali. Neki govore kako su slučajno upali u ribnjak dok drugi misle da je upao mlađi dječak pa ga je stariji išao spašavati.

Ribnjak je od njihove kuće udaljen 500 metara, ali bio je u blizini škole. Mještani o dječacima imaju samo najbolje riječi. Bili su dobri, dragi, svi su ih voljeli. Jedan od susjeda je rekao kako je njegovo dijete zbog ovog događaja imalo noćne more.

Upravo zbog toga će se početkom škole, 11. siječnja, u toj ustanovi organizirati psihološka pomoć za djecu iz sela koja su pogođena tragedijom. Na školi je postavljena i crna zastava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene