Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Poginulo pet članova obitelji

Tragedija u Kninu: Na mjestu nesreće održana molitva i zapaljene svijeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ulazu u Knin iz smjera Drniša dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je život izgubilo pet osoba. Među poginulima su tri odrasle osobe i dvoje male djece.

22:06 - Auto je odvezeno, pretpostavlja se u sjedište šibensko-kninske policije, a na mjestu nesreće vatrogasci i cestari saniraju oštećenu ogradu na mostu, kroz koju je nesretna obitelj odletjela ravno u smrt.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena

22:05 - Na mjestu nesreće okupili su se mještani koji su zajednos franjevcima održali molitvu za poginule i zapalili svijeće.

Kninjani su shrvani tragedijom, kažu svi su poznavali obitelj, koja je bila poznata kao poštena i radišna.

Nikola Blažević, zamjenik gradonačelnika Knina, rekao je da će u ponedjeljak u Kninu biti Dan žalosti.

21:06 - Očevid i dalje traje, a na mjestu nesreće i dalje su i policija i vatrogasci.

Mještani su potreseni događajem i nerado govore o nesreći u kojoj je poginula obitelj iz Knina. U šoku su te i dalje ne mogu vjerovati da se ovakva tragedija dogodila.

Brojni su očevic, kažu mještani, odmah požurili u pomoć, ali spasa za nesretnu obitelj nije bilo.

Brza reakcija vatrogasaca, na žalost, nije pomogla

Automobil je, iz zasad još uvijek neutvrđenih razloga, udario u ogradu mosta i nakon toga upao u nabujalu Krku pri čemu su zvuk lomljavine ograde čuli stanari obližnjih kuća u Kninu. Nakon šoka nije im bilo jasno što se događa jer su svi prisutni vidjeli razbijenu ogradu, ali na mostu nije bilo automobila pa su odmah posumnjali kako je vozilo završilo u ledenoj rijeci. Dotrčali su na mjesto nesreće, spazili vozilo u rijeci te odmah pozvali vatrogasce i Hitnu pomoć.

S obzirom da je JVP Knin udaljena svega 150 metara od mjesta nesreće, kninski vatrogasci su promptno reagirali - neki su stigli trčeći, a neki pak u vatrogasnim vozilima kako se tko našao u tom trenutku. Nisu dvojili niti časa i hrabro su zagazili u ledenu rijeku kako bi došli do potopljenog automobila iz kojeg su prvo izvukli stradalu majku i njenu bebu u nosiljci. Majka i beba predane su u ruke djelatnicima Hitne pomoći, ali, nažalost, već je bilo prekasno.

Potom su kninski vatrogasci ponovno ušli u rijeku i izvukli preostala tri tijela.

Obitelj se, navodno, vraćala iz Šibenika gdje su ih poznanici vidjeli u šoping centru Dalmare prije povratka u Knin.

Automobil probio most

Prema prvim informacijama riječ je o osobnom vozilu Toyota šibenskih registracija, potvrdila je glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor.

Osim vozača, poginuli su njegova supruga, dvoje maloljetne djece, djevojčica od tri godine i beba, te majka vozača.

Na mjesto nesreće su odmah stigli vatrogasci koji su vrlo brzo automobil izvukli iz rijeke Krke, te iz njega izvukli poginule osobe, potvrdio je Mladen Jelić, zapovjednik vatrogasne postrojbe Knin.

Uzrok nesreća još uvijek nije poznat, a na mjestu nesreće su vatrogasci, policija i hitna pomoć. Poznato je samo da je osobni automobil probio most na mjestu nesreće i uletio u rijeku.

Do nesreće je došlo u 16:50 sati, a na mjestu nesreće u tijeku je očevid o uzrocima i okolnostima, koji provodi županijsko Državno odvjetništvo iz Šibenika, nakon kojeg će biti poznato više detalja. Policija je blokirala sve prilaze mjestu nesreće. (D.Š./Hina/VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene