Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ispada da su svi radili svoj posao'

SVJEDOČANSTVO SUSJEDA O MONSTRUOZNOM OCU IZ ZADRA 'To je trajalo godinama, a sad se svi nešto 'peru''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon objave šokantne priče zlostavljanja i nasilja u obitelji u Zadru, susjedi pričaju sve strahote koje su čuli i stvari koje su poduzimali da zaustave višegodišnja maltretiranja i zlostavljanja.

"Postoje zapisnici i evidencije u policiji i na Prekršajnom sudu o njegovu ponašanju i pustim prijavama otkako su uselili u stan. Nije to od jučer! To traje godinama! Život u njihovom susjedstvu bio je noćna mora o kojoj bi se knjige mogle napisati. Žao mi je, a ujedno me i strašno ljuti to što sada, kad je monstrum stavljen tamo gdje mu je mjesto, svi se nešto "peru". Ispada da su svi radili svoj posao i ništa nisu znali! To naprosto nije istina. Da su oni zaista svi odradili ono što su trebali, ovaj slučaj odavno bi se otkrio, a puno osoba bilo bi pošteđeno boli, patnje i problema raznih vrsta", rekla je za Zadarski list jedna od susjeda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Muž iz pakla Tukao i maltretirao suprugu duže od godinu dana: Trljao joj komade suhog kruha po licu i prijetio da će joj odsjeći noge Ilustracija Uhićen je Zlostavljao sedmomjesečnu pokćerku kada supruge nije bilo kod kuće: Beba ima teške ozljede, u bolnici je

Navedena susjeda kaže da su susjedi tog nasilnika u više navrata prijavljivali zbog buke, terora i prijetnji čak i njihovoj djeci, no da je policija samo rutinski odrađivala svoj posao, kao i ostale institucije.

"Ponekad je sve završavalo samo na usmenoj opomeni, a ponekad su to odradili tako da su susjede koji su nasilnika prijavili stavili u isti koš s njim te ispisali i njima prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira. Poslije su i oni morali na sud. Upravo zbog toga, mnogi su s vremenom digli ruke od svega, a neki se čak i odselili", rekla je ogorčena susjeda.

"Osobno sam odlazila u Centar za socijalnu skrb i razgovarala s tadašnjim ravnateljem Tomislavom Orovićem. Kasnije je i moja sestra odlazila tamo, dok je Centar vodila Danijela Jadrijev. Slijegali su ramenima i govorili da su oni napravili sve što je bilo u njihovoj moći. Nisu! Za mene su oni sukrivci, a nije normalno ni da se tu djecu barem sada ne odvoji od majke. Neshvatlljivo je da ona nije znala što se događa i da na njoj ne leži krivnja za sve što su ta djeca proživjela", priča susjeda.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Mario Pešut, u izjavi za Zadarski list rekao je da je osobno upoznao oca te obitelji i da je na njega ostavio dojam "odbojnog i neugodnog" čovjeka. "Vidjelo se da ima nekih problema, ali to nije moja ingerencija", ogradio se Pešut.

Podsjetimo, monstruozni otac je završio iza rešetaka nakon što ga je policiji prijavila jedna od njegovih kćeri. Djevojka se najprije povjerila svom dečku koji ju je ohrabrio da podnese kaznenu prijavu i otkrije stravične zločine koje je ova obitelj godinama skrivala iza zidova svog stana.

Privedeni muškarac osumnjičen je za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta ( kazna od pet godina zatvora), teško kazneno djelo protiv spolne slobode prema bliskoj osobi na osobito ponižavajući način (do 10 godina zatvora), za nasilje u obitelji i povredu djetetovih prava (do pet godina zatvora), prenosi portal kalelargainfo.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene