Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hitna pomagala i susjedima

Susjed koji je prvi nazvao policiju nakon masakra na Kajzerici: "Uvijek će mi biti pred očima. Tu ih je ubil u glavu. I nju i njega"

Kuća na Kajzerici u kojoj je počinjeno šesterostruko ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Kuća na Kajzerici u kojoj je počinjeno šesterostruko ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Stjepan, čovjek koji je prvi nazvao policiju nakon šesterostrukog ubojstva na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr) Stjepan, čovjek koji je prvi nazvao policiju nakon šesterostrukog ubojstva na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kuća na Kajzerici u kojoj je počinjeno šesterostruko ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Kuća na Kajzerici u kojoj je počinjeno šesterostruko ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kuća na Kajzerici u kojoj je počinjeno šesterostruko ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kuća na Kajzerici u kojoj je počinjeno šesterostruko ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kuća na Kajzerici u kojoj je počinjeno šesterostruko ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Istražitelji su i dalje u potrazi za motivom šesterostrukog ubojstva na zagrebačkoj Kajzerici. Sve glasnije kao okidač masakra spominje se neuzvraćena ljubav. Na mjestu pokolja dva dana poslije potreseni susjedi u nevjerici komentiraju strašan događaj.

Na mjestu jezivog šesterostrukog ubojstva umjesto dječjeg veselja i igre u Cimermanovoj 2 u nedjelju sablasna tišina.

Pročitajte i ovo Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) "to je obiteljski slučaj" Milan Bandić o masakru na Kajzerici: Pojedinačni incidenti ne utječu na sigurnost u gradu Policija patrolira ulicama (Foto: Dnevnik.hr) Potraga je u tijeku Potraga za ubojicom: Zagreb pod opsadom policije nakon stravičnog ubojstva na Kajzerici

Masakru na svojem kućnom pragu svjedočio je susjed Stjepan, koji je prvi obavijestio policiju.

"Teško je kada ulaziš i vidiš da nema nikoga. Uvijek će mi biti pred očima. Ona je pobjegla s malim i tu ih je ubil u glavu. I nju i njega", ispričao je susjed Stjepan za Dnevnik Nove TV. 

Kuća na Kajzerici u kojoj je počinjeno šesterostruko ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Stjepan, čovjek koji je prvi nazvao policiju nakon šesterostrukog ubojstva na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

S činjenicom da omiljenih susjeda više nema, teško se miri i Lelia. "Tuga i žalost , tuga i žalost i to bude cijeli život bilo tak", kaže Lelia.

Prvim susjedima, koji su svjedočili samoj tragediji, priskočili su i iz Mjesnog odbora. "Tražili su neki psihološku pomoć odnosno i hitna je došla jer su to bile stravične slike, stvari koje se nikada neće zaboraviti", kaže Marija Šaranja iz MO Kajzerica.

Štefica Karačić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika, problem vidi u poruci koja nasilnicima prekasno stiže iz pravosuđa.

"Zapravo sve to završi sa blagom sankcijom ili ta sankcija dođe prekasno, i ona nije učinkovita, a adekvatne zaštite žrtve nema dok počinitelj ne bude adekvatno kažnjen", kaže Karačić, dodajući da će na rješavanju ovakvih problema morati poraditi i institucije.

"Sam sustav ima problem jer nedjeluje koordinirano, nema adekvatne suradnje kada je u pitanju sustav jer ja kada govorim o sustavu zapravo govorim o svim segmentima društva", kaže Karačić.

Upravo suradnja svih institucija prijeko je potrebna da bi preživjela beba mogla imati normalan život. Trenutačno se nalazi u dječjem domu u Nazorovoj.

Svjetlana Tončetić Bogović iz Dječjeg doma Zagreb, otkriva da je beba dobro. "Jede, spava, dobrog je općeg stanja i to nam je u ovom trenutku najvažnije"; kaže Tončetić Bogović. 

Motive ovog strašnog zločina koji je zgrozio Hrvatsku vjerojatno nikada nećemo doznati. Taj je zločin i strašna opomena društvu da se neki obrasci moraju mijenjati. Sustav se mora pobrinuti i da beba koja je preživjela krvoproliće - priliku za novi, sretniji život ne čeka predugo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene