Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv maloljetnika iz Šibenika bit će podnesena kaznena prijava šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja ozljeda, a koje se dovodi u vezu sa zločinom iz mržnje.


Utvrđeno je, kako je izvijestila policija, da je osumnjičeni maloljetnik zajedno sa svojim prijateljem, također maloljetnikom, kamenjem gađao dvoje drugih maloljetnika jučer poslijepodne u Šibeniku. Zbog toga je među njima došlo do verbalnog sukoba, među ostalim i na nacionalnoj osnovi. Nakon toga je djevojčica, jedna od dvoje napadnutih maloljetnika, nasrnula je na napadače, pri čemu ju je osumnjičeni maloljetnik udario i ozlijedio.

Vezani članci Miniranje brda nad omiškim naseljem Borik VIDEO Zaigrali se eksplozivom? Kamenje letjelo po kućama, oštetilo zidove i automobil: "Sreća da nitko nije prolazio" Dino Goleš Nakon brisanja građana iz platforme za cijepljenje: "Vremena je sve manje, a greške sve češće"

Nakon ukazane liječničke pomoći utvrđeno je da je djevojčica zadobila lakše ozljede, dok napadači nisu dobili vidljive ozlijede pa su i odbili liječničku pomoć. Protiv osumnjičenog maloljetnika uslijedit će kaznena prijava, dok će protiv njegova prijatelja koji je također sudjelovao u napadu biti podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku. Zbog kršenja javnog reda i mira optužni prijedlog Prekršajnom sudu bit će podnesen i protiv maloljetne djevojčice. (Hina)