Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Gnjusni napad dogodio se tijekom noći sa subote na nedjelju. Ravnatelj doma Davor Jurčević kaže da stanari moraju biti odogovorni za svoje ponašanje.


Karlovačka policija potvrdila je u utorak da je privela 20-godišnjeg mladića kojega sumnjiči da je u noći sa subote na nedjelju silovao punoljetnu žensku osobu, a doznaje se da se silovanje dogodilo u studentskom domu u Karlovcu.

Ravnatelj karlovačkog Studentskog centra Davor Jurčević rekao je Hini kako je policija u ponedjeljak privela jednog njihovog stanara, ali da on nema saznanja o tome što se točno dogodilo.

Izrazio je žaljenje ako je, pokažu li se točnima takve informacije, u noći sa subote na nedjelju taj mladić silovao jednu njihovu stanarku, naglasivši da je u studentskom domu kontrola ulazaka i izlazaka bolja nego u drugim domovima, jer porta i recepcija rade 24 sata na dan, a u zgradu se ulazi uz osobne kartice.

"Mi ne znamo što se točno dogodilo i najbolje je da se istraga vodi u miru, pogotovo zbog interesa zaštite žrtve. No, želim naglasiti da su naši stanari punoljetni, da se druže po dnevnim boravcima koji su na svakom katu, kao i čajne kuhinje, i ma što se događa među njima, moraju znati da su odgovorni za svoje ponašanje", rekao je Jurčević.

Upitan jesu li katovi odvojeni po spolu, Jurčević je kazao da nisu, kao ni u drugim domovima poput onih u Zagrebu. Međutim, postoji mogućnost da uz posebnu izjavu smještaj u dvokrevetnu studentsku sobu dobiju mladić i djevojka, što u karlovačkom domu zasad nije učinio nijedan od 150 stanara.

Prve su informacije govorile kako je bila riječ o pokušaju, no čini se kako je ipak došlo do počinjenja kaznenog djela. Po podacima kojima raspolaže Kaportal, i osumnjičeni mladić i njegova žrtva stanari su studentskog doma. Mladić je nakon ispitivanja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. (D.B/Hina)