Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U minski sumnjivom području

Stigli traktorom iz BiH pa posjekli tri bukve u šumi kod Dvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bukva koja raste na granici s BiH u općini Dvor na visokoj je cijeni kod susjeda.

U dva navrata zbog krađe drva posla su tako imali PU sisačko-moslavačka i granična policija Bosne i Hercegovine. U prvom slučaju ophodnja je utvrdila kako su 10. travnja dvojica državljana BiH u dobi od 14 i 37 godina, traktorom i prikolicom nezakonito iz BiH u RH prešli državnu granicu te su u šumi koja se nalazi na minski sumnjivom području, motornom pilom posjekli tri stabla bukve koje su potom izrezali na metrice i odvezli u BiH gdje su ih zatekli djelatnici Jedinice granične policije Dobrljin.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura"

>> Teško ozlijeđen tijekom sječe drva

Drva su ispilili kod mjesta Gornji Žirovac. Daljnjim istraživanjem je utvrđeno sa su u istoj šumi 19. travnja ove godine, dvojica 32-godišnjih državljana BiH, na također isti način iz BiH ušli u RH te su posjekli osam stabala bukve, izrezali ih na metrice i odvezli u BiH gdje su ih zatekli djelatnici JGP Dobrljin. U oba slučaja drva su oduzeta, a sva četvorica su kazneno prijavljena zbog krađe, izvijestila je policija. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene