Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bukva koja raste na granici s BiH u općini Dvor na visokoj je cijeni kod susjeda.


U dva navrata zbog krađe drva posla su tako imali PU sisačko-moslavačka i granična policija Bosne i Hercegovine. U prvom slučaju ophodnja je utvrdila kako su 10. travnja dvojica državljana BiH u dobi od 14 i 37 godina, traktorom i prikolicom nezakonito iz BiH u RH prešli državnu granicu te su u šumi koja se nalazi na minski sumnjivom području, motornom pilom posjekli tri stabla bukve koje su potom izrezali na metrice i odvezli u BiH gdje su ih zatekli djelatnici Jedinice granične policije Dobrljin.

Vezani članci We are dying here (Foto: Dnevnik.hr) Zatvara se migrantski kamp Vučjak, migranti ne žele iseliti te poručuju: Možete nas otjerati samo silom Migrantski kamp Vučjak (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Migrantski kamp Vučjak bit će srušen idućeg tjedna, a migrante će preseliti u humanije uvjete

>> Teško ozlijeđen tijekom sječe drva

Drva su ispilili kod mjesta Gornji Žirovac. Daljnjim istraživanjem je utvrđeno sa su u istoj šumi 19. travnja ove godine, dvojica 32-godišnjih državljana BiH, na također isti način iz BiH ušli u RH te su posjekli osam stabala bukve, izrezali ih na metrice i odvezli u BiH gdje su ih zatekli djelatnici JGP Dobrljin. U oba slučaja drva su oduzeta, a sva četvorica su kazneno prijavljena zbog krađe, izvijestila je policija. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.