Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac (53) jutros je ispred Ureda državne uprave u Splitu prijetio samozapaljenjem, potvrđeno je za DNEVNIK.hr iz PU splitsko-dalmatinske.


Ispred Ureda državne uprave u Splitu jutros oko 9:30 muškarac (53) prijetio je samozapaljenjem, potvrđeno je za DNEVNIK.hr iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Na mjesto događaja odmah su izašli i policija i sve ostale službe. 

Vezani članci Splitska riva Mladi Splićanin uplakanoj baki koja je izgubila novac platio račune: "Užasni kišni dan i ova nesretna godina, a baš me obradovalo srce mladića" Pištolj, ilustracija Pucnjava u Splitu: Napadač ušao u stan i otvorio vatru, jedna osoba ozlijeđena

Nakon razgovora s predstojnikom županijskog Ureda državne uprave Veljanom Radojkovićem muškarac, bivši branitelj, odustao je od tog nauma, prenosi Hina. SDP-ovac Radojković kazao mu je da, ako zapali sebe, neka zapali i njega, nakon čega ga je umirovljeni branitelj benzinom polio po nogama. Radojković je medijima izjavio kako je nakon toga tog 53-godišnjaka uveo u zgradu gdje su popili kavu, a tom mu je prilikom muškarac predao upaljač kojim je prijetio da će se zapaliti.

Nakon što su ga pregledali liječnici, muškarac je odveden u službene prostorije policije. "Prolazio sam tuda i vidio čovjeka koji se polijeva benzinom, a u ruci je držao upaljač. Došao je čovjek iz Ureda za branitelje, pokušao ga je umiriti zajedno sa zaštitarima. Par puta sam mu i ja rekao 'nemoj sebe'. Nije rekao zašto to čini, samo je vikao 'ne mogu više!'. Kasnije se malo smirio pa su ga uveli unutar zgrade", ispričao je očevidac za Slobodnu Dalmaciju.