Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršena krim-istraga

Cure detalji nakon uhićenja: Policija otkrila više o muškarcu koji je prijetio smrću Plenkoviću i članovima Vlade

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dovršeno je krim istraživanje nad 63-godišnjakom dvojnog državljanstva osumnjičenog za prijetnje smrću premijeru Andreju Plenkoviću i članovima Vlade.

Policajci Službe terorizma Uprave kriminalističke policije dovršili su krim istragu nad 63-godišnjakom s dvojnim državljanstvom Republike Hrvatske i SAD-a zbog prijetnji koje je uputio premijeru Plenkoviću i članovima Vlade.

Krim istraga je povedena uz pomoć partnera iz Europe i izvan nje te u suradnji s američkim sigurnosnim službama.

63-godišnjak je 12. svibnja ove godine telefonom nazvao operativno dežurstvo jedne zagrebačke policijske postaje. Zaprijetio je ubojstvom premijeru i članovima Vlade, vezano uz njihov rad i položaj državnih dužnosnika.

"To je za posljedicu imalo pojačanu uznemirenost javnosti kroz medijsko izvještavanje o postojanju opasnosti po život i osobnu sigurnost članova Vlade Republike Hrvatske te angažman većeg broja policijskih službenika", navodi policija u priopćenju.

Dvadeset minuta kasnije opet nazvao

Istog dana, dvadesetak minuta kasnije nazvao je i Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave šibensko-kninske i ponovno zaprijetio ubojstvom premijera i drugih sadašnjih i bivših državnih dužnosnika, vezano uz njihov rad i položaj državnih dužnosnika. Uz to je vrijeđao i policajce.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Zbunilo ga pitanje Procurila snimka: Poslušajte kako Vučić od novinarke naručuje koje pitanje želi čuti

63-godišnjak se nalazio izvan Hrvatske i koristio se sofisticiranom tehnikom kako bi prikrio svoj identitet i stvarnu lokaciju s koje je nazivao pa je istraga bila kompleksna. Uhićen je u srijedu na području Zadra. Nalazi se u pritvoru.

Krim istraga se nastavlja zbog sumnje da je počinio još nekoliko istovrsnih kaznenih djela, poručuju iz policije.

Suradnja s američkim tajnim službama

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da je suradnja s američkim sigurnosnim službama dovela do uhićenja muškarca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija u susjedstvu Stariji brat (14) upucao mlađeg (12) iz puške: Sumnja se da je ubojstvo iz nehaja, ispituje se kako je mališan došao do puške

"U akciji su sudjelovali Ravnateljstvo policije i služba za terorizam koja je stupila u kontakt s partnerima iz Europe i izvan nje te su u suradnji s američkim sigurnosnim službama došli do podataka koje su analitički obradili i koji su doveli do počinitelja", kazao je i dodao da je 63-godišnjak nakon uhićenja prevezen u Zagreb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene