Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Advent

Odvjetnica Bandića i obitelji nakon nove optužnice: "Zbog čega USKOK i dalje ima potrebu spominjati njegovo ime u vezi s različitim nezakonitostima?"

Aktualno Galerija Ksenija Vržina, odvjetnica Milana Bandića i obitelji Ksenija Vržina, odvjetnica Milana Bandića i obitelji Foto: DNEVNIK.hr Afera Advent, ilustracija - 3 Afera Advent, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Afera Advent, ilustracija - 2 Afera Advent, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Afera Advent, ilustracija - 1 Afera Advent, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Afera Advent, ilustracija - 4 Galerija 1/5 >>
USKOK je podignuo optužnicu protiv službenog vozača Milana Bandića te još dvoje ljudi. Tvrdi da je Bandić uzeo mito od 400 tisuća kuna kako bi im dodijelio bolja mjesta i jeftine adventske kućice.

Fino se jelo i pilo. Mamilo - fritulama, vinima i rakijama, kobasicama... Sada je USKOK sve "zakuhao" i podigao optužnicu protiv dugogodišnjeg vozača Milana Bandića - Zdravka Krajine i poduzetnika Denisa Mohenskog, poznatijeg kao Kralj Adventa.

Pune četiri godine - od 2016. do 2020., suprotno procedurama, pokojni zagrebački gradonačelnik pomagao im je da na najatraktivnijim gradskim lokacijama i po povoljnoj cijeni dobiju u najam kućice. Dobit od posla se dijelila, a Bandić je za protuuslugu dobio 400 tisuća kuna mita.

Optužena i gradska službenica

USKOK je optužio i gradsku službenicu. Kažu - po Bandićevim je uputama pomagala s jeftinijim zakupom kućica, pozornica, štandova. I ne samo za blagdanske sajmove.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Barbara Golja Tjedni pregled Barbare Golje Zašto bi svatko na poslu trebao imati svoju Dragicu? I kako su se u promet umiješale divlje svinje

"Zamislite mene da dilam kućice. Vidi, bogati gradonačelnik spao na to da dila kućice! Ima ona pjesma - ja sam na te ponosan, zato sam i ja ponosan na svoj Advent - ja sam ćaća Adventa", kazao je Bandić u prosincu 2019.

Već tada debelo se zavrtila priča o spornom najmu, a istražitelji su provjeravali ima li pogodovanja i namještanja poslova na Adventu.

Na pitanje o tome bi li gradonačelnik, da je živ, bio u optužnici odvjetnica Bandića i obitelji Ksenija Vržina odgovara: "Zbog čega USKOK i dalje ima potrebu spominjati njegovo ime i prezime u vezi s različitim nezakonitostima, meni nije jasno, umrla osoba ne može se braniti."

"Ali navodno bi ga se teretilo. On ne može uskrsnuti, dignuti se i braniti se - totalni pravni apsurd po meni", dodaje u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov.

Prevozio obitelj, održavao vikendicu

Prema optužnici - Bandićev je vozač službenim automobilima prevozio i članove gradonačelnikove obitelji. Održavao mu je i vikendicu. Suspendiran je do okončanja postupka.

Pročitajte i ovo Privođenje Pala odluka Šef porezne i poduzetnik koji mu je dao mito idu u istražni zatvor

Ni on, ali ni Mohenski na pozive ne odgovaraju. Obojica su, neslužbene su informacije, naknadno sve priznali. Za razliku od službenice, koja negira optužbe.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene